Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
05
september
2019

2. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2019

Národný salón vín Slovenskej republiky 2019 je vyvrcholením série nominačných súťaží, ktorej sa môžu zúčastniť iba vína vyrobené v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky.
10
september
2019

Víno SAV 2019

Víno Slovenskej akadémie vied (SAV) je súťaž vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky, ktoré hodnotia vynikajúci slovenskí vedci - členovia Učenej spoločnosti SAV (ďalej len UčS SAV) pri odbornej garancii popredných slovenských hodnotiteľov.

Zámerom súťaže je neformálnym spôsobom, na základe anonymného výberu, odporučiť vína, ktoré by SAV využívala vo svojich zariadeniach a najmä pri rôznych svojich aktivitách s cieľom podporiť propagáciu slovenských vín vynikajúcej kvality.
28
november
2019

Novianska ochutnávka mladých vín 2019

6. ročník súťaže mladých vín regiónu Požitavie
31
december
2019

Víno roka - VínkoPRO 2019

VínkoPRO 2019 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2019.
Priebežné výsleky

Czako Peter, Ing. PhD.

Adresa

Peter Czako
Agatová 28
951 01 Nitrianske Hrnčiarovce
Slovenská republika

Gustus Juvenilis 2018

Organizátor

Email
Telefón0903 833 023

Gustus Juvenilis 2019

Organizátor

Email
Telefón0903 833 023

Tajna vineyards & winery

Nad dedinou Tajná, ktorá má pre vašu informáciu vari tristo duší, bola ešte v roku 2008 stará niekoľko hektárová vinica. Bola  výnimočná predovšetkým svojou polohou. Stále sa cez ňu ťahá „prievan“. Preto vinič nezamrzne, aj keby prišli kruté hoci dvadsať stupňové mrazy ako tento rok v zime. Vtedy pred rokmi v nej boli štyridsaťročné štepy viniča, ktorého korene siahali až do hĺbky niekoľko desiatok metrov.  Boli z čias, kedy sa nové vinohrady  v družstvách vysádzali ľudovo povedané lárom – fárom. Keď sa na kvalitu hrozna veľmi nehľadelo a dôležité bolo, len koľko sa vína z vinohradu vycedilo.