Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
24
november
2017

Katarínska ochutnávka mladých vín v Modre

Už tradičné podujatie sa uskutoční v piatok, 24. novembra 2017 o 16.30 hod v Kultúrnom dome Ľudovíta Štúra na Sokolskej ul č. 8 v Modre. Môžete ochutnať mladé vína od najvýznamnejších vinárov z Modry a blízkeho okolia a zažijete jedinečnú atmosféru v kruhu ľudí, ktorí milujú víno a rozumejú mu.
24.11.2017 16:30
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00

Veltlínske zelené

Šarža L-06
Ročník 2016
Farba Biele
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Akostné víno odrodové
Označ. pôvodu D.S.C.
Spracovanie Odrodové
Zvyškový cukor 1,25g /l
Celkové kyseliny 6,80g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 11,92%v/v
Fľašová zrelosť 2 - 4 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Veltlínske zelenéLahne - Alekšince30.09. - 30.09.2016
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
15.06.2017

Vinárstvo Trnovec

Skúsenosti z vinohradnícko-vínárskej výroby zbieral Ing.Ladislav Trnovec od roku 1979. Práve to ho priviedlo k rozhodnutiu osamostatniť sa, a uplatniť ich v rodinnom vinárskom podniku v Nitrianskom vinohradníckom rajóne.

V súčasnosti firma obhospodaruje 16,5 ha vinohradov. Na výrobu vína používa až 95 percent hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach a zvyšných 5 percent nakupuje od pestovateľov hrozna výlučne z Nitrianskej vinohradníckej oblasti. Technológia je zameraná na výrobu kvalitných akostných odrodových vín a akostných vín s prívlastkom.

Ohľaduplný prístup k zberu hrozna a jeho spracovaniu, a následné operácie vrátane riadeného kvasenia sú nastavené tak, aby vína dosiahli najvyššie analytické a senzorické parametre.

Firma vyrába i vína, ktoré sú zaradené do najvyšších stupňov uplatňovanej kategorizácie na Slovensku.