Tokajský výber 3 - putňový 2011
Hodnotiť
Tokajské víno vyrábané v priaznivých ročníkoch, keď sa na strapcoch vytvorilo dostatočné množstvo cibéb. Vo svojej kategórií patrí medzi to najlepšie, čo príroda ponúka. Na základnú tokajskú mieru 136 l (Gönczky sud ) sa pridajú 3 putne cibéb (1 putňa = 25 kg). Obsah prírodného cukru je najmenej 60 g/liter. Prechádza náročným výrobným procesom. Vyzrievaním v tufových pivniciach pri pozvoľnej oxidácii víno nadobúda charakteristické vône a chute.
Šarža | L20/16 |
Ročník | 2011 |
ŠKČ | 4146/2016 |
Farba | Biele |
Klasifikácia | Tiché |
Charakter | Sladké |
Označ. pôvodu | CHOP |
Spracovanie | Cuvée |
Školenie | Antikor |
Teplota podávania | 10,00 - 15,00 °C |
Čas dekantácie | 1 hodina |
Zvyškový cukor | 77,50g /l |
Celkové kyseliny | 7,90g /l v prep. na k.vínnu |
Alkohol | 11,00%v/v |
Obsah SO2 | 243,00mg /l |
Fľašová zrelosť | 5 - 25 r |
Odrody
65% Furmint
25% Lipovina
10% Muškát žltý
25% Lipovina
10% Muškát žltý
Balenie
Danube Wine Challenge 2018 | International Wine Competition 2018
84,33
vína tiché prírodne sladké