Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
07
august
2018

AWC Vienna 2018

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. Vinár Michael Edlmoser založil súťaž, ktorá sa stala jednou z najväčších a najdôležitejších súťaží na svete. Počet vzoriek sa pohybuje okolo 13.000 a počet zúčastnených vinárstiev dosahuje takmer 2.000.
07.08.2018 00:00
06
september
2018

Košické slávnosti vína 2018

Mesto Košice v spolupráci s klastrom Košice - Turizmus organizujú 12. ročník súťaže vín Košické slávnosti vína. Súťaž organizačno-technicky zabezpečuje spoločnosť Felix wines.
06.09.2018 08:00
06
september
2018

2. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2018

Národný salón vín Slovenskej republiky 2018 je najvyššou súťažou vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky.
06.09.2018 09:00

Mojmír quattro

Hodnotiť

Time for 4Q

Hlboké víno s bohatým zrecím potenciálom, rastie v čase. Vhodné pre uskladnenie v privátnom archíve.
Ťažká farba s bordovým okrajom, Vôňa je príťažlivo zložitá. V chuti dominujú tóny sušených hrozienok a horkej čokolády s nezvyčajne harmonickým pozadím džemu z lesných černíc.

Počet vyrobených fliaš 4x444.

Šarža L-4444
Ročník 2009
Farba Červené
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Akostné víno odrodové
Označ. pôvodu CHOP
Spracovanie Cuvée
Školenie Antikor
Zvyškový cukor 0,00g /l
Celkové kyseliny 0,00g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 13,00%v/v
Fľašová zrelosť 6 - 8 r
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l1776 ks15.09.2010

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."