Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
07
august
2018

AWC Vienna 2018

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. Vinár Michael Edlmoser založil súťaž, ktorá sa stala jednou z najväčších a najdôležitejších súťaží na svete. Počet vzoriek sa pohybuje okolo 13.000 a počet zúčastnených vinárstiev dosahuje takmer 2.000.
07.08.2018 00:00

Furmint-Hárs

Hodnotiť

Ročník 2016
Farba Biele
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Zvyškový cukor 8,80g /l
Celkové kyseliny 7,70g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 12,50%v/v
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
FurmintPalandor
LipovinaNarancsi
Controlled yield: 1 – 1.5 kg grapes per vine.
We use a basket press to obtain the juice. Some of our grapes are made into fresh dry wine bursting with flavour: Furmint-Hárs. Selected grapes from our two dűlő are fermented in the barrel and become single-vineyard dry wines. For our sweet wines we select grapes from the whole estate and, after fermentation in oak barrels, we bottle to preserve their fresh, fruity flavours.
We have vineyards in Palandor and Narancsi vibeyard (dűlő), excellent south-, southwest-facing plots. Of our 4.6 hectares currently 3.6 hectares produces grapes.
There are Furmint and Hárslevelű vines in Palandor-dűlő. Some of the grapes for our Furmint-Hárs grow here. The harvest starts here every year, when we select the grapes from the oldest vines.


Furmint-Hárs 2016
Fruity youthful light Tokaji. Grape, ripe pear and a hint of elderflower swirling in the bouquet.
Salty minerality finishes the lusciousness. In Tokaj bottle.
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia