Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00

Cabernet Sauvignon rosé

87

gastro

Cabernet Sauvignon rosé 2015 gastro Ružové Neskorý zber D.S.C. L-13 - PD Mojmírovce

Jasnoružový odtieň, buket po čiernych ríbezliach a lesnej maline. Chuť príjemne svieža, ovocná, malinovo-hrušková s citrusovým pozadím.

Šarža L-13
Ročník 2015
Farba Ružové
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Neskorý zber
Označ. pôvodu D.S.C.
Spracovanie Odrodové
Školenie Antikor
Teplota podávania 12,00 - 14,00 °C
Zvyškový cukor 6,80g /l
Celkové kyseliny 7,10g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 12,10%v/v
Fľašová zrelosť 1 - 3 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Cabernet Sauvignon100,00 %Dolná hora-Čásarovská - Mojmírovce0790/1616.10. - 16.10.20157,10 t/ha21,80 °NM
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l7970 ks

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."

Vino Tirnavia 2016

87,00
Vína tiché ružové suché

Strieborná medaila

AGROVÍNO 2016

86,00
kategória - vína tiché ružové suché, polosuché, polosladké

Strieborná Medaila

Najlepšie hrozno je z Mojmíroviec

Túto vetu som počul už pred rokmi z úst Juraja Majšíka, v tom čase technológa vinárstva Víno Nitra, ktoré nakupovalo hrozno z okolia Nitry. Nakoniec aj to bol jeden z dôvodov prečo v roku 2008 prijal ponuku z Mojmíroviec. Jurajovo konštatovanie stále platí aj po rokoch, aj keď jeho platnosť by som rozšíril aj na víno.