Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
24
máj
2018

Workshop a verejná prehliadka súťažných vín VÍNO SPU 2018

Vážení priatelia a milovníci vína,
v mene Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva, Slovenskej (FZKI) SPU v Nitre si Vás dovoľujeme informovať, že dňa 24.5.2018 sa uskutoční workshop a verejná prehliadka desiateho ročníka celoslovenskej súťažnej výstavy vín „VÍNO SPU 2018“.

Na vašu účasť sa teší: Organizačný výbor VÍNO SPU 2017.
24.05.2018 14:00
25
máj
2018

Výstava Víno Hlohovec 2018

Verejná ochutnávka súťažných vín Víno Hlohovec 2018
25.05.2018 17:00

Cabernet Sauvignon rosé

87
Hodnotiť

gastro

Cabernet Sauvignon rosé 2015 gastro Ružové Neskorý zber D.S.C. L-13 - PD Mojmírovce

Jasnoružový odtieň, buket po čiernych ríbezliach a lesnej maline. Chuť príjemne svieža, ovocná, malinovo-hrušková s citrusovým pozadím.

Šarža L-13
Ročník 2015
Farba Ružové
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Neskorý zber
Označ. pôvodu D.S.C.
Spracovanie Odrodové
Školenie Antikor
Teplota podávania 12,00 - 14,00 °C
Zvyškový cukor 6,80g /l
Celkové kyseliny 7,10g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 12,10%v/v
Fľašová zrelosť 1 - 3 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Cabernet Sauvignon100,00 %Dolná hora-Čásarovská - Mojmírovce0790/1616.10. - 16.10.20157,10 t/ha21,80 °NM
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l7970 ks

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."

Vino Tirnavia 2016

87,00
Vína tiché ružové suché

Strieborná medaila

AGROVÍNO 2016

86,00
kategória - vína tiché ružové suché, polosuché, polosladké

Strieborná Medaila

Najlepšie hrozno je z Mojmíroviec

Túto vetu som počul už pred rokmi z úst Juraja Majšíka, v tom čase technológa vinárstva Víno Nitra, ktoré nakupovalo hrozno z okolia Nitry. Nakoniec aj to bol jeden z dôvodov prečo v roku 2008 prijal ponuku z Mojmíroviec. Jurajovo konštatovanie stále platí aj po rokoch, aj keď jeho platnosť by som rozšíril aj na víno.