Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
07
august
2018

AWC Vienna 2018

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. Vinár Michael Edlmoser založil súťaž, ktorá sa stala jednou z najväčších a najdôležitejších súťaží na svete. Počet vzoriek sa pohybuje okolo 13.000 a počet zúčastnených vinárstiev dosahuje takmer 2.000.
07.08.2018 00:00

Cabernet Sauvignon

Hodnotiť

Selection

Cabernet Sauvignon 2012 Selection Červené Bobuľový výber D.S.C. L-14 - Martin Pomfy - MAVÍN

Víno má elegantnú, rubínovo červenú farbu. V aróme vína môžeme spozorovať črty čiernej ríbezle, čierne korenie a jemný zaúdený tón. Aróma vína je intenzívna, priestranná a harmonická. Chuť vína kopíruje aromatické vnemy a môžeme v nej spozorovať chuť mliečnej kávy.

Šarža L-14
Ročník 2012
Farba Červené
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Bobuľový výber
Označ. pôvodu D.S.C.
Doba vyzrievania na kaloch 18mesiacov
Spracovanie Odrodové
Školenie Barrique
Teplota podávania 12,00 - 15,00 °C
Čas dekantácie 30 min
Zvyškový cukor 2,30g /l
Celkové kyseliny 4,94g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 14,42%v/v
Fľašová zrelosť 4 - 8 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Cabernet Sauvignon100,00 %Molnárov vinohrad - Jásová0689/1424.10. - 24.10.20125,00 t/ha26,10 °NM
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l22000 ks05.06.2015

Martin Pomfy - MAVÍN

Martin Pomfy založil svoje vinárstvo s úmyslom produkovať sudové vína, tento zámer sa mu podaril a posunul svoje vinárstvo k prívlastkovým a výberovým vínam. Jeho Cabernet Sauvignon Rosé bol ocenený v Paríži na prestížnej výstave zlatou medailou. Ako sám hovorí je fanatikom do výroby vína. V súčasnosti sa vinárstvo snaží produkovať moderné vína s minimom zásahov pri ich výrobe...