Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
28
september
2018

Nitriansky vínny festival 2018

28. a 29. september sú dni, kedy budú nitrianske hradné pivnice už po deviaty raz otvorené pre všetkých milovníkov dobrého vína. Po roku Vás opäť srdečne pozývame na Nitriansky vínny festival!
28.09.2018 17:00
13
október
2018

Spojenie jedla s vínom v MOVINE

Zažite jedinečné spojenie chutí počas návštevy vo vinárstve MOVINO. Milovníci vín si prídu na svoje pri zaujímavých spojeniach vína a jedla vo forme netradičných kanapiek. Fanúšikovia umenia majú možnosť si pozrieť zaujímavú výstavu ako aj nahliadnuť do novozrekonštruovaných pivničných priestorov.
13.10.2018 16:00
05
júl
2019

Požitavský festival vína

Prvý festival požitavských vín na jednom mieste.
05.07.2019 10:00

Babie leto

Hodnotiť

Q collection

Babie leto 2017 Q collection Biele Akostné víno odrodové D.S.C. L95 - PD Mojmírovce

Keď sa ohlási babie leto, nastane čas zozbierať biely ruland. Oranžové slnko posledný krát bozká žlté bobule, jesenný vánok im vdýchne tajomný odkaz na ďalšiu cestu, aby potom zrelé víno prerozprávalo svoj tajomný príbeh tomu, kto dokáže načúvať.

Šarža L95
Ročník 2017
Farba Biele
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Akostné víno odrodové
Označ. pôvodu D.S.C.
Spracovanie Odrodové
Školenie Antikor
Zvyškový cukor 3,90g /l
Celkové kyseliny 7,20g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 12,00%v/v
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Rulandské biele100,00 %Dolná hora-Čásarovská - Mojmírovce21,50 °NM
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l1889 ks

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."