Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
28
február
2018

BERTA - rodinné vína zo Strekova

Parížsky močiar - najväčší trstinový močiar na Slovensku, vďaka ktorému hrozno zo strekovských vinohradov dozrieva v špičkovej kvalite a s nezameniteľnou šťavnatou arómou.
28.02.2018 19:00
01
marec
2018

Vitis Aurea Modra 2018

Členovia vinohradníckeho a vinárskeho spolku VINCÚR si Vás dovoľujú pozvať na XVIII.ročník medzinárodnej výstavy vín Vitis Aurea Modra 2018.
01.03.2018 00:00
02
marec
2018

Degustácia v divadle

Divadlo v prepojení s ochutnávkou kvalitného vína, alebo to najlepšie z Nitrianskej vinohradníckej oblasti:
Château Topoľčianky, Víno Nichta, Velkeer, Terra Wylak, Frtus winery, PD Mojmírovce, Žitavské vinice, Tajna vineyards & winery, Vinárstvo Trnovec
02.03.2018 16:00

Alibernet

Hodnotiť

Mohutne pôsobiace bordovo fialové farebné odtiene. Vôňa a chuť tmavých lesných plodov, štipka čiernej ríbezle a dužiny sušených fíg dávajú vínu excelentný charakter.

Šarža L-072
Ročník 2003
Farba Červené
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Akostné víno odrodové
Označ. pôvodu CHOP
Spracovanie Odrodové
Školenie Antikor
Teplota podávania 17,00 - 18,00 °C
Čas dekantácie 30min.
Zvyškový cukor 0,00g /l
Celkové kyseliny 0,00g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 12,50%v/v
Fľašová zrelosť 3 - 8 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Alibernet100,00 %Dolná hora-Čásarovská - Mojmírovce
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l04.04.2004

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."