Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
05
september
2019

2. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2019

Národný salón vín Slovenskej republiky 2019 je vyvrcholením série nominačných súťaží, ktorej sa môžu zúčastniť iba vína vyrobené v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky.
10
september
2019

Víno SAV 2019

Víno Slovenskej akadémie vied (SAV) je súťaž vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky, ktoré hodnotia vynikajúci slovenskí vedci - členovia Učenej spoločnosti SAV (ďalej len UčS SAV) pri odbornej garancii popredných slovenských hodnotiteľov.

Zámerom súťaže je neformálnym spôsobom, na základe anonymného výberu, odporučiť vína, ktoré by SAV využívala vo svojich zariadeniach a najmä pri rôznych svojich aktivitách s cieľom podporiť propagáciu slovenských vín vynikajúcej kvality.
28
november
2019

Novianska ochutnávka mladých vín 2019

6. ročník súťaže mladých vín regiónu Požitavie
31
december
2019

Víno roka - VínkoPRO 2019

VínkoPRO 2019 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2019.
Priebežné výsleky

Vinárstva
Burgenland

4 záznamov
diskusia 0

Hans Tschida

Vinárstvo vzniklo v roku 1993 a sídli v jednej z najlepších oblastí pre prírodne sladké vína na svete v Burgenlande, iba kúsok od nášho hlavného mesta. V krajine, ktorá je takmer so železnou pravidelnosťou obdarená ušľachtilou plesňou Botrytis Cinerea sa rodina Hansa Tschidu pod jeho vedením rozhodla preraziť práve sladkými vínami. Na ploche 30ha vlastných vinohradov, osadených predovšetkým bielymi odrodami ako Rizling vlašský, Chardonnay, Sauvignon, ale aj rakúskou odrodou Sämling 88 vznikajú sladké vína, ktoré získali meno aj za hranicami. 3 krát po sebe získalo toto rodinné vinárstvo ocenenie najlepší producent sladkých vín sveta na prestížnej londýnskej súťaži International Wine Challenge. Napriek tomu ostali pokorný a každý ďalší rok berú ako novú výzvu, urobiť ešte dokonalejšie víno.