Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

Vinárstva
Orešanský rajón

6 záznamov
diskusia 0

Terra Parna

Jazz vo vinici
Malebná vinica a uprostred nej zasadená moderná budova - to je pohľad, ktorý sa naskytne návštevníkovi vinárstva Terra Parna. Náš vinohrad spoznáte ľahko, úhľadným radom vínnej révy dominuje pôvabná vežička, ktorá roky slúžila ako rozhľadňa. Kvalita nášho vína sa rodí vo vinohrade, ktorý si vyžaduje neustálu starostlivosť a preto je dôležité, aby sa dozreté hrozno spracovalo okamžite po zbere. U nás cesta najvzdialenejšieho strapca k spracovaniu nie je dlhšia ako niekoľko sto metrov. Kedysi sa víno kupovalo a ochutnávalo vo vinohradníckych domčekoch. Dnes sa s našimi zákazníkmi stretávame v kultivovanom prostredí ochutnávkovej miestnosti susediacej s barikovou pivnicou, v ktorej víno zreje. Veľkorysé sklenené okná ponúkajú príjemný výhľad na naše vinice. Modrý Portugal zažíva dnes svoju renesanciu. Toto ľahké, svieže a kvalitné víno tvorí významnú časť produkcie Terra Parna.
diskusia 0

Víno Dious

Tradičná orešovská kvalita
Novovzniknuté moderné vinárstvo Víno DIOUS, nadväzuje na niekdajšiu slávu orešanských viníc a tradíciu Pálfiovskej histórie. Sídli v unikátnej zemepanskej pivnici zo 17. storočia vo vinárskej obci Horné Orešany. Staré klenby pivnice, ktorá pôvodne patrila k majetku Smolenického zámku, sú citlivo zapracované do modernej vinárskej prevádzky. DIOUS - predstavuje historický názov obce Horné Orešany. Vinárstvo disponuje novou modernou technológiou, kde sú zohľadnené najmodernejšie technologické trendy. Výsledkom je produkcia kvalitných slovenských odrodových vín, ktoré sa vyznačujú mimoriadnou čistotou a výrazným odrodovým charakterom.
diskusia 0

Víno Magula - rodinné vinárstvo

Th.Pellechia: "Vinárstvo umožní zarobiť malý majetok - za predpokladu, že začnete s veľkým."
Tradícia rodinného vinárstva Magula siaha až do roku 1931. Víno robíme s láskou a dôkladnosťou, výlučne z hrozna ekologicky dopestovaného vo vlastných vinohradoch. Hrozno spracúvame tradičným spôsobom, s minimom technologických zásahov, nechávajúc vyniknúť jeho prirodzený odrodový charakter a jedinečný terroir Ružovej a Vlčej doliny. Vinice v Suchej nad Parnou, po stáročia dávajúce vynikajúce hrozno, boli zvečnené v románe Františka Hečka Červené víno.