Hlavnou témou a programom budú vinári. Osobne. Prizvali sme vinárov a vinárstva z Požitavia, ale aj zástupcov každej vinohradníckej oblasti na Slovensku.
Spolu to bude pestrý mix 30 vinárov, od úplne drobných remeselných až po väčšie a známe vinárstva.
Zabudnite na mastné klobásky, predraženú cigánsku a studený guláš! Jedlo máme rovnako radi ako víno, a preto si dávame extra záležať, aby sa všetci dobre a kvalitne najedli. Nie sme proti klasike, naopak, tradície si ceníme, ale kvalita je prvoradá.K vinárstvu neodmysliteľne patrili a dodnes patria remeslá a hospodárske práce. Chceme ukázať ich dôležitosť, ale aj ich krásu a preto sme prizvali zručných remeselníkov ako napríklad sudár, sklár, hrnčiar či garbiar.
Na festivale nájdete poľnohospodársky dvor so živými zvieratami, múzeum vinárstva a vinohradníctva, ktoré bude situované medzi vinohradmi pod holým nebom.
Naším spoločným cieľom je Vám sprostredkovať krásny pocit, potešenie z vína pre každú príležitosť.
Prvopočiatky vinárstva „genius vinum“ sú v predchádzajúcich skúsenostiach generácií rodiny z okolia Valtíc. Mať veľké ciele, svoj osobitý vlastný štýl so súhrou moderných technológií je zárukou pestrej a solídnej produkcie vín.
V roku 2000 vinárstvo investovalo do podstatnej technologickej obnovy so zámerom byť prémiovým vinárstvom, so schopnosťou naplniť očakávania náročných zákazníkov.
Vinárstvo si zakladá pri spracovaní na výberovej kvalite vstupujúceho hrozna do vinifikácie. V prevažnej miere nakupujeme hrozno, ide o vyber z regiónov Strekova a Mužle od dlhodobých partnerov a pestovateľov Ing. Miroslava Petrecha a Attila Szabó.
Vína vinárstva v Kopčanoch pri Holíči sú takmer všetky výberové, prívlastkové s osobitým charakterom. Ročná produkcia vinárstva je cca 96 tisíc fliaš. Charakteristická
je pestrá ponuka vín.