Hlavnou témou a programom budú vinári. Osobne. Prizvali sme vinárov a vinárstva z Požitavia, ale aj zástupcov každej vinohradníckej oblasti na Slovensku.
Spolu to bude pestrý mix 30 vinárov, od úplne drobných remeselných až po väčšie a známe vinárstva.
Zabudnite na mastné klobásky, predraženú cigánsku a studený guláš! Jedlo máme rovnako radi ako víno, a preto si dávame extra záležať, aby sa všetci dobre a kvalitne najedli. Nie sme proti klasike, naopak, tradície si ceníme, ale kvalita je prvoradá.K vinárstvu neodmysliteľne patrili a dodnes patria remeslá a hospodárske práce. Chceme ukázať ich dôležitosť, ale aj ich krásu a preto sme prizvali zručných remeselníkov ako napríklad sudár, sklár, hrnčiar či garbiar.
Na festivale nájdete poľnohospodársky dvor so živými zvieratami, múzeum vinárstva a vinohradníctva, ktoré bude situované medzi vinohradmi pod holým nebom.
Kvalita nie je náhoda: je výsledkom inteligencie a snahy urobiť vec lepšou.
Vinohrad sa nachádza pri rodinnom dome v obci Kyselica, cca. 10 km od Šamorína (okres Dunajská Streda) v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Aktuálne pestujem len modré odrody na ploche cca. 700 m2: 50% Merlot, 48% Cabernet Franc a 2% Alibernet. Postupne, v rámci rekonštrukcie vysadzujem Alibernet.