Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky).
Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.
Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.
VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2023/2024.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 31.12.2025
Nenechajte si ujsť možnosť ochutnať naše nové vína ako prví!
Pripravili sme si pre vás ochutnávku nových vín z ročníka 2024 priamo v priestoroch, kde vznikajú. V sobotu 29. marca budete mať možnosť nazrieť do pivníc a spoznať bližšie chuť vín zo srdca Tekova. Chýbať nebude ani výborná káva a špeciality k vínu.
Tešíme sa na vás 🥂
Info
Kedy? Sobota, 29. marec 2025, 13:00 - 20:00
Kde? Víno Nichta, Čajkov 552
Vstupenky
Cena degustačného setu v predpredaji je 10€ a na mieste 14€. Lístky v predpredaji si môžete zakúpiť na zavinom.sk alebo v priestoroch našej vinotéky v Čajkove.
Degustačný set zahŕňa pohár na víno a štartovací balíček 10 žetónov na ochutnávku vína. Predpredajové degustačné sety si vyzdvihnete priamo pri vstupe do vinárstva.
S výrobou vína sme začali iba nedávno v roku 2022. Sme malý výrobca s kapacitou max. 3 000 l vína ročne. Zameriavame sa na výroby živého vína výlučne v gruzínskych hlinených nádobách kvevri zakopaných v zemi.
V prvom rada kladieme dôraz na zdravé a ekologicky dopestované hrozno.
Víno macerujeme v kvevri a následne aj samotné zrenie prebieha bez pridania aditív minimálne 6 mesiacov na šupkách v uzatvorenej kvevri bez zásahu. Kvevri víno má svoju špecifickú chuť. Je plné zdraviu prospešných farbív, polyfenolov, rôznych antioxidantov a vyznačuje sa vysokým extraktom a stabilitou. V chuti bielych vín známych pod názvom amber sa prejavuje najmä silný extrakt, kandizované ovocie, medové tóny. Napriek vysokému cukru pri zbere, naše vína sú vykvasené úplne do sucha. Vďaka dlhodobému kontaktu na šupkách v kvevri bez pridania akýchkoľvek aditív víno nadobúda parametre, vďaka čomu víno vôbec neošetrujeme oxidom siričitým.