MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

      Obrázok 

11
marec
2022

Concours mondial de Bruxelles, Rosé Selection 2022

Concours mondial de Bruxelles, Rosé Selection 2022 sa bude konať v severošpanielskom Valladolide.
17
marec
2022

Concours Mondial du Sauvignon 2022

Concours Mondial du Sauvignon sa mal v roku 2021 konať v portugalskom Torres Vedras. Pre uzavreté hranice sa hodnotenie nakoniec konalo v Bruseli. Už 13. ročník znovu miere na juh Portugalska a dúfam, že tentoraz už bude všetko v poriadku a hodnotenie sa .
19
máj
2022

Concours mondial de Bruxelles, Cosenza 2022

Concours mondial de Bruxelles opäť zamieri do Talianska, tentokrát na juh do slnečnej Kalábrie.
01
júl
2022

CMB Sparkling session 2022

Concours mondial de Bruxelles, hodnotenie šumivých vín.
20
september
2022

CMB Sweet and Fortiied session 2022

Concours mondial de Bruxelles, hodnotenie sladkých a fortifikovaných vín.

Spracovanie

Odrodové

Akostné víno, vyrobené z hrozna, rmutu alebo hroznového muštu jednej odrody, s povolenou prímesou iných odrôd najviac 15%

Cuvée

Cuvée (alebo Cuvee - názov používaný na anglických vínnych vinetách) je označenie zmesi vín, spravidla pripravených z niekoľkých odrôd, či z jednej odrody, z niekoľkých vín z rôznych nádob.
Cuvée môže byť zmiešané z viacerých ako dvoch odrôd, vtedy sa však na vinete vyznačuje percentuálny podiel jednotlivých odrôd. Cuvée neoznačuje zmiešanie strapcov vína v danom pomere, ale až finálnych vín.

Výber

Cuvée vyrobené z jednej odrody pochádzajúcej z viacerých vinohradov, alebo nádob, prípadne ročníkov.

Značkové

Akostné víno, vyrobené z hrozna alebo zmesi hrozna jednotlivých odrôd, alebo zmiešaním rmutu, alebo hroznového muštu, alebo jednotlivých akostných odrodových vín podľa receptúry výrobcu, so stálou kvalitou a charakterom