Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
28
február
2018

BERTA - rodinné vína zo Strekova

Parížsky močiar - najväčší trstinový močiar na Slovensku, vďaka ktorému hrozno zo strekovských vinohradov dozrieva v špičkovej kvalite a s nezameniteľnou šťavnatou arómou.
28.02.2018 19:00
01
marec
2018

Vitis Aurea Modra 2018

Členovia vinohradníckeho a vinárskeho spolku VINCÚR si Vás dovoľujú pozvať na XVIII.ročník medzinárodnej výstavy vín Vitis Aurea Modra 2018.
01.03.2018 00:00
02
marec
2018

Degustácia v divadle

Divadlo v prepojení s ochutnávkou kvalitného vína, alebo to najlepšie z Nitrianskej vinohradníckej oblasti:
Château Topoľčianky, Víno Nichta, Velkeer, Terra Wylak, Frtus winery, PD Mojmírovce, Žitavské vinice, Tajna vineyards & winery, Vinárstvo Trnovec
02.03.2018 16:00

Spätlese

Hodnotiť
Spätlese 2016 Biele - Hans Tschida

Ročník 2016
Farba Biele
Klasifikácia Tiché
Charakter Sladké
Spracovanie Cuvée
Školenie Antikor
Zvyškový cukor 92,10g /l
Celkové kyseliny 6,90g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 8,50%v/v
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Sauvignon25,00 %
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l

Hans Tschida

Vinárstvo vzniklo v roku 1993 a sídli v jednej z najlepších oblastí pre prírodne sladké vína na svete v Burgenlande, iba kúsok od nášho hlavného mesta. V krajine, ktorá je takmer so železnou pravidelnosťou obdarená ušľachtilou plesňou Botrytis Cinerea sa rodina Hansa Tschidu pod jeho vedením rozhodla preraziť práve sladkými vínami. Na ploche 30ha vlastných vinohradov, osadených predovšetkým bielymi odrodami ako Rizling vlašský, Chardonnay, Sauvignon, ale aj rakúskou odrodou Sämling 88 vznikajú sladké vína, ktoré získali meno aj za hranicami. 3 krát po sebe získalo toto rodinné vinárstvo ocenenie najlepší producent sladkých vín sveta na prestížnej londýnskej súťaži International Wine Challenge. Napriek tomu ostali pokorný a každý ďalší rok berú ako novú výzvu, urobiť ešte dokonalejšie víno.