Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
22
október
2018

Valné zhromaždenie

Valné zhromaždenie členov TERROIR POŽITAVIE a školenie degustátorov.
22.10.2018 16:00
23
október
2018

Svätokatarínske víno 2018

Svätokatarínske víno je značkou, ktorá garantuje kvalitu mladých vín. Nevyhnutnou podmienkou na udelenie známky Svätokatarínske víno je senzorické posúdenie vín a výber iba tých najlepších.
23.10.2018 11:00
10
november
2018

Festival vín Chute Malých Karpát

V sobotu 10. novembra 2018 bude Slovensko v oblasti Malých Karpát žiť nielen komunálnymi voľbami, ale najmä dobrým vínom. V obciach Pezinok, Šenkvice, Vinosady, Modra, Častá, Doľany, Suchá nad Parnou a Ružindol sa od 11:00 do 21:00 hod. otvoria brány profesionálnych vinárstiev. Už po tretí raz sa tak môžu milovníci kvalitného vína a dobrého jedla zúčastniť jesenného festivalu otvorených pivníc s názvom Chute Malých Karpát.
10.11.2018 00:00

Müller Thurgau

Hodnotiť

Prestige

Müller Thurgau 2017 Prestige Biele Neskorý zber CHOP L11 - Víno Matyšák

Šarža L11
Ročník 2017
Farba Biele
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Neskorý zber
Označ. pôvodu CHOP
Spracovanie Odrodové
Školenie Antikor
Zvyškový cukor 5,50g /l
Celkové kyseliny 6,20g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 12,60%v/v
Fľašová zrelosť 1 - 3 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Müller - Thurgau100,00 %Šomoď - Hlohovec0459/201807.09.2017
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l10000 ks

Víno Matyšák

Máloktorá značka na Slovensku sa môže pochváliť takým dynamickým a progresívnym rozvojom, ako rodinné vinárstvo Petra Matyšáka. Od založenia vinárstva v roku 1989 uplynulo dvadsaťtri rokov. Nové pivničné hospodárstvo postavené v roku 2002 na pezinskej Glejovke je vybavené najmodernejšími technológiami na šetrné spracovanie hrozna. Umožňuje výrobu hroznových vín najvyššej kvality. V roku 2006 v ňom pribudla samostatná pivnica na zrenie vína v dubových a v barikových sudoch. Postupne sa inovovali zariadenia lisovne a predfermentačnej úpravy hroznových muštov. Nový pneumatický lis dokáže spracovať hrozno pri nízkom tlaku pod atmosférou dusíka. Automatické vinifikátory s reguláciou teploty zabezpečujú v inertnom prostredí pri pomalej cirkulácii kvasiaceho muštu, ktorý je v kontakte s bobuľami hrozna, výrobu odrodových vín čistej vône a plnej harmonickej chute.

1. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2018

Vína tiché biele suché, polosuché a polosladké 1.kolo

Národný salón vín 2018

Vitis Aurea Modra 2018

85,40
Vína biele tiché (zvyškový cukor do 4 g/l)

Strieborná medaila