Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
07
august
2018

AWC Vienna 2018

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. Vinár Michael Edlmoser založil súťaž, ktorá sa stala jednou z najväčších a najdôležitejších súťaží na svete. Počet vzoriek sa pohybuje okolo 13.000 a počet zúčastnených vinárstiev dosahuje takmer 2.000.
07.08.2018 00:00

Merlot - Camelot

Hodnotiť
Merlot - Camelot 2015 Červené Akostné víno značkové CHOP L-11 - Chowaniec & Krajčírovič

Šarža L-11
Ročník 2015
Farba Červené
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Akostné víno značkové
Označ. pôvodu CHOP
Spracovanie Značkové
Školenie Veľký drevený sud
Teplota podávania 16,00 - 18,00 °C
Zvyškový cukor 3,50g /l
Celkové kyseliny 4,85g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 14,00%v/v
Fľašová zrelosť 3 - 7 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Merlot0411/1716.10.20153,50 t/ha24,00 °NM
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
2000 ks

Chowaniec & Krajčírovič

Naša firma Vínne pivnice Svätý Jur, spol. s r.o. vznikla v roku 2001 spojením dvoch vinárov. Petra Chowanieca, známeho na trhu kolekciou odrodových vín ročníka 2000 a Juraja Krajčíroviča, vinohradníka a vinára produkujúceho sudové vína vynikajúcej kvality. V súčasnosti obidvaja budujeme spoločnú prevádzku zameranú na výrobu odrodových vín, s dôrazom na využitie domácej suroviny zo Svätého Jura. Uvedomujeme si bohatú históriu vinohradníctva a vinárstva vo Svätom Jure a naším cieľom je nadviazať na časy, keď sa Svätojurské víno považovalo za najlepšie v Uhorsku a kupci ho rozvážali do mnohých krajín Európy. Vinohradníctvo a vinárstvo chápeme nielen ako výrobné odvetvie produkujúce víno. Za svojou činnosťou vidíme úzky kontakt s prírodou a náš podiel na tvorbe krajiny okolo nás. Vyrobené víno je reprezentantom oblasti, mesta, ľudí, ktorí sa na jeho výrobe podieľali. Zapája sa tak do vytvárania kultúrneho obrazu kraja, z ktorého pochádza.