Sahara
Pezinok
Vinohrad
186645,00m2
Technológia pestovania
Pôda
Terénne činitele
Odrody
Odroda | Plocha | ID vinice | Rok výsadby | |
---|---|---|---|---|
Veltlínske červené skoré | 84 032,00 m2 | 103909 | 1976 | |
Silvánske zelené | 31 100,00 m2 | 10001608 | 1989 | |
Rizling rýnsky | 24 483,00 m2 | 109150 | 1976 | |
Svätovavrinecké | 7 500,00 m2 | 103910 | 1979 | |
6 414,00 m2 | 10001567 | 1963 | ||
Veltlínske zelené | 4 100,00 m2 | 103910 | 1997 | |
Veltlínske zelené | 4 100,00 m2 | 103910 | 1998 | |
Veltlínske zelené | 4 080,00 m2 | 103910 | 1979 | |
Müller - Thurgau | 4 000,00 m2 | 109141 | 1970 | |
Neronet | 3 577,00 m2 | 10001625 | 2009 | |
Rulandské sivé | 2 928,00 m2 | 10001635 | 2006 | |
Rizling vlašský | 2 548,00 m2 | 10001623 | 1976 | |
Rizling vlašský | 2 105,00 m2 | 100987 | 1970 | |
Tramín červený | 1 782,00 m2 | 10002322 | 2013 | |
Rizling vlašský | 1 705,00 m2 | 100988 | 1970 | |
Veltlínske zelené | 1 341,00 m2 | 100988 | 1970 | |
Cabernet Sauvignon | 850,00 m2 | 108242 | 1980 |
Subjekty
VINO FRNO
Malé rodinné hobby vinárstvo z Modry, kde každý strapec hrozna, každý liter vína, každá fľaša, prešla niekoľkokrát rukami poctivého vinára, ktorý s radosťou tvorí víno pre svojich zákazníkov, s využitím moderných technológií a s rešpektom voči tradícii, zdedenej po svojich predkoch.
Víno Adam Sýkora
Našou filozofiou je produkovať vysoko kvalitné vína z tých najlepších vinohradov na Slovensku. Spájame moderné technológie a tradičné vinárske hodnoty, čo reprezentuje aj motív na našej etikete – tradičný džbán.
Naše víno je spoločným dielom tvrdej práce vinohradníka a vinára. Výroba závisí predovšetkým od samotného vinohradu. Hroznu z každého vinohradu je venovaná maximálna starostlivosť a jedinečné zaobchádzanie. Naše hrozno je vždy ručne oberané a iba vtedy, keď sú bobule už úplne zrelé a dosahujú optimálnu cukornatosť pre danú odrodu. Potom nasleduje samotná fermentácia, na ktorú sa kladie veľký dôraz. Výsledky našej tvrdej práce je vidieť, ale predovšetkým cítiť v pohári.
Vína zn. Adam Sýkora sú ľahké a svieže. Presne také ich chceme mať.
Naše víno je spoločným dielom tvrdej práce vinohradníka a vinára. Výroba závisí predovšetkým od samotného vinohradu. Hroznu z každého vinohradu je venovaná maximálna starostlivosť a jedinečné zaobchádzanie. Naše hrozno je vždy ručne oberané a iba vtedy, keď sú bobule už úplne zrelé a dosahujú optimálnu cukornatosť pre danú odrodu. Potom nasleduje samotná fermentácia, na ktorú sa kladie veľký dôraz. Výsledky našej tvrdej práce je vidieť, ale predovšetkým cítiť v pohári.
Vína zn. Adam Sýkora sú ľahké a svieže. Presne také ich chceme mať.
Shebo Winery, a. s.
Príbeh vinárstva Shebo Winery sa začal písať v 90.rokoch, kedy sa PhDr. Eduard Šebo rozhodol pokračovať vo vinohradníckych a vinárskych činnostiach svojich predkov. Podnikanie začal ako samostatne hospodáriaci roľník, pričom táto jeho činnosť vyústila v roku 1998 k založeniu vinárstva.
Slovensko
Na Slovensku bolo k 31.12.2006 zaregistrovaných 22 452ha vinohradov. Obrábaných je však len necelých 12 až 15 000ha. Slovensko sa člení na: 6 vinohradníckych oblastí, 40 vinohradníckych rajónov, 603 vinohradníckych obcí.
Malokarpatská vinohradnícka oblasť
Malokarpatská vinohradnícka oblasť sa nachádza v juhozápadnej časti Slovenska. Celková výmera 5 935 ha viníc.
Skladá sa z troch podoblastí, ktoré sa navzájom odlišujú z hľadiska klimatických, ale najmä pôdno-geologických podmienok: Záhorie, Malé Karpaty, nížiny a pahorkatina serných Malých Karpát.
Skladá sa z troch podoblastí, ktoré sa navzájom odlišujú z hľadiska klimatických, ale najmä pôdno-geologických podmienok: Záhorie, Malé Karpaty, nížiny a pahorkatina serných Malých Karpát.