MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

Farské

Limbach

Vinohrad
89749,00m2
Technológia pestovania
Pôda
Hlinitá
Terénne činitele
0 - 5 %
juhozápadná

Odrody

OdrodaPlochaID viniceRok výsadby 
Veltlínske zelené52 400,00 m21041931985
Müller - Thurgau36 000,00 m21073971985
Cabernet Sauvignon800,00 m21046071995
Dornfelder549,00 m21238291993
Silvánske zelené1238551970

Subjekty

Víno Adam Sýkora

Našou filozofiou je produkovať vysoko kvalitné vína z tých najlepších vinohradov na Slovensku. Spájame moderné technológie a tradičné vinárske hodnoty, čo reprezentuje aj motív na našej etikete – tradičný džbán.

Naše víno je spoločným dielom tvrdej práce vinohradníka a vinára. Výroba závisí predovšetkým od samotného vinohradu. Hroznu z každého vinohradu je venovaná maximálna starostlivosť a jedinečné zaobchádzanie. Naše hrozno je vždy ručne oberané a iba vtedy, keď sú bobule už úplne zrelé a dosahujú optimálnu cukornatosť pre danú odrodu. Potom nasleduje samotná fermentácia, na ktorú sa kladie veľký dôraz. Výsledky našej tvrdej práce je vidieť, ale predovšetkým cítiť v pohári.

Vína zn. Adam Sýkora sú ľahké a svieže. Presne také ich chceme mať.

Požgay&Hrustič

Limbaššké vinárstvo

Limbavin

Firma Limbavin bola založená v roku 1998 spojením dvoch bratov Ladislavom a Jaroslavom Pučekom so sídlom v tradičnej vinohradníckej dedinke Limbach. Náš vinársky štýl sa zakladá na dlhoročnej rodinnej tradícii pestovania vinica a výroby vina. Tato tradícia bola prenesená z otca na synov, náš otec Ladislav Puček nám pomohol k objaveniu tohto krásneho sveta vína.
Dnes firma obhospodaruje 3ha vlastných a 2ha prenajatých viníc a okrem hrozna z vlastnej produkcie spracováva aj hrozno nakúpené od zmluvných pestovateľov z vinohradníckych obcí Limbach a Pezinok. Ročná produkcia je 30 000 fliaš s odrodovou skladbou typickou pre Slovensko ako Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Rulandské modré, Frankovka modrá, Svätovavrinecké a stále módne Chardonnay i Cabernet Sauvignon. Spôsob obránia vinohradov spĺňa prvky biologickej ochrany viniča.

Slovensko

Na Slovensku bolo k 31.12.2006 zaregistrovaných 22 452ha vinohradov. Obrábaných je však len necelých 12 až 15 000ha. Slovensko sa člení na: 6 vinohradníckych oblastí, 40 vinohradníckych rajónov, 603 vinohradníckych obcí.

Malokarpatská vinohradnícka oblasť

Malokarpatská vinohradnícka oblasť sa nachádza v juhozápadnej časti Slovenska. Celková výmera 5 935 ha viníc.
Skladá sa z troch podoblastí, ktoré sa navzájom odlišujú z hľadiska klimatických, ale najmä pôdno-geologických podmienok: Záhorie, Malé Karpaty, nížiny a pahorkatina serných Malých Karpát.