Farské
Limbach
Vinohrad
89749,00m2
Technológia pestovania
Pôda
Terénne činitele
Odrody
Odroda | Plocha | ID vinice | Rok výsadby | |
---|---|---|---|---|
Veltlínske zelené | 52 400,00 m2 | 104193 | 1985 | |
Müller - Thurgau | 36 000,00 m2 | 107397 | 1985 | |
Cabernet Sauvignon | 800,00 m2 | 104607 | 1995 | |
Dornfelder | 549,00 m2 | 123829 | 1993 | |
Silvánske zelené | 123855 | 1970 |
Subjekty
Víno Adam Sýkora
Našou filozofiou je produkovať vysoko kvalitné vína z tých najlepších vinohradov na Slovensku. Spájame moderné technológie a tradičné vinárske hodnoty, čo reprezentuje aj motív na našej etikete – tradičný džbán.
Naše víno je spoločným dielom tvrdej práce vinohradníka a vinára. Výroba závisí predovšetkým od samotného vinohradu. Hroznu z každého vinohradu je venovaná maximálna starostlivosť a jedinečné zaobchádzanie. Naše hrozno je vždy ručne oberané a iba vtedy, keď sú bobule už úplne zrelé a dosahujú optimálnu cukornatosť pre danú odrodu. Potom nasleduje samotná fermentácia, na ktorú sa kladie veľký dôraz. Výsledky našej tvrdej práce je vidieť, ale predovšetkým cítiť v pohári.
Vína zn. Adam Sýkora sú ľahké a svieže. Presne také ich chceme mať.
Naše víno je spoločným dielom tvrdej práce vinohradníka a vinára. Výroba závisí predovšetkým od samotného vinohradu. Hroznu z každého vinohradu je venovaná maximálna starostlivosť a jedinečné zaobchádzanie. Naše hrozno je vždy ručne oberané a iba vtedy, keď sú bobule už úplne zrelé a dosahujú optimálnu cukornatosť pre danú odrodu. Potom nasleduje samotná fermentácia, na ktorú sa kladie veľký dôraz. Výsledky našej tvrdej práce je vidieť, ale predovšetkým cítiť v pohári.
Vína zn. Adam Sýkora sú ľahké a svieže. Presne také ich chceme mať.
Limbavin
Firma Limbavin bola založená v roku 1998 spojením dvoch bratov Ladislavom a Jaroslavom Pučekom so sídlom v tradičnej vinohradníckej dedinke Limbach. Náš vinársky štýl sa zakladá na dlhoročnej rodinnej tradícii pestovania vinica a výroby vina. Tato tradícia bola prenesená z otca na synov, náš otec Ladislav Puček nám pomohol k objaveniu tohto krásneho sveta vína.
Dnes firma obhospodaruje 3ha vlastných a 2ha prenajatých viníc a okrem hrozna z vlastnej produkcie spracováva aj hrozno nakúpené od zmluvných pestovateľov z vinohradníckych obcí Limbach a Pezinok. Ročná produkcia je 30 000 fliaš s odrodovou skladbou typickou pre Slovensko ako Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Rulandské modré, Frankovka modrá, Svätovavrinecké a stále módne Chardonnay i Cabernet Sauvignon. Spôsob obránia vinohradov spĺňa prvky biologickej ochrany viniča.
Dnes firma obhospodaruje 3ha vlastných a 2ha prenajatých viníc a okrem hrozna z vlastnej produkcie spracováva aj hrozno nakúpené od zmluvných pestovateľov z vinohradníckych obcí Limbach a Pezinok. Ročná produkcia je 30 000 fliaš s odrodovou skladbou typickou pre Slovensko ako Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Rulandské modré, Frankovka modrá, Svätovavrinecké a stále módne Chardonnay i Cabernet Sauvignon. Spôsob obránia vinohradov spĺňa prvky biologickej ochrany viniča.
Slovensko
Na Slovensku bolo k 31.12.2006 zaregistrovaných 22 452ha vinohradov. Obrábaných je však len necelých 12 až 15 000ha. Slovensko sa člení na: 6 vinohradníckych oblastí, 40 vinohradníckych rajónov, 603 vinohradníckych obcí.
Malokarpatská vinohradnícka oblasť
Malokarpatská vinohradnícka oblasť sa nachádza v juhozápadnej časti Slovenska. Celková výmera 5 935 ha viníc.
Skladá sa z troch podoblastí, ktoré sa navzájom odlišujú z hľadiska klimatických, ale najmä pôdno-geologických podmienok: Záhorie, Malé Karpaty, nížiny a pahorkatina serných Malých Karpát.
Skladá sa z troch podoblastí, ktoré sa navzájom odlišujú z hľadiska klimatických, ale najmä pôdno-geologických podmienok: Záhorie, Malé Karpaty, nížiny a pahorkatina serných Malých Karpát.