Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
22
október
2018

Valné zhromaždenie

Valné zhromaždenie členov TERROIR POŽITAVIE a školenie degustátorov.
22.10.2018 16:00
23
október
2018

Svätokatarínske víno 2018

Svätokatarínske víno je značkou, ktorá garantuje kvalitu mladých vín. Nevyhnutnou podmienkou na udelenie známky Svätokatarínske víno je senzorické posúdenie vín a výber iba tých najlepších.
23.10.2018 11:00
10
november
2018

Festival vín Chute Malých Karpát

V sobotu 10. novembra 2018 bude Slovensko v oblasti Malých Karpát žiť nielen komunálnymi voľbami, ale najmä dobrým vínom. V obciach Pezinok, Šenkvice, Vinosady, Modra, Častá, Doľany, Suchá nad Parnou a Ružindol sa od 11:00 do 21:00 hod. otvoria brány profesionálnych vinárstiev. Už po tretí raz sa tak môžu milovníci kvalitného vína a dobrého jedla zúčastniť jesenného festivalu otvorených pivníc s názvom Chute Malých Karpát.
10.11.2018 00:00
Domov > Články > Zo sveta > 

Ročník 2014: Napätie,... so šťastným koncom!

Ročník 2014: Napätie,... so šťastným koncom!

Po ničím mimoriadnej zime v regióne Champagne, sa vinič prebral do života skoro na jar. Kvitnutie prebehlo v ideálnych podmienkach okolo 10 júna. Až do konca júla, bola vegetácia asi 10 dní dopredu, v porovnaní s desať ročným priemerom, čo naznačovalo, že oberačka začne už začiatkom septembra.
Avšak, neobvykle chladné a daždivé počasie v auguste spomalilo vegetatívny rast. Ako Francúzi hovoria Veraison (začiatok zretia) začal veľmi pozvoľne v celom regióne.

Toto takmer jesenné počasie v lete, bolo príčinou určitých obáv vinohradníkov. Aj napriek daždivému počasiu, bolo nebezpečenstvo vzniku rozvoja Botrytídy minimálne, pretože denné teploty ostávali nízke.
V septembri sa konečne vrátilo slnečné počasie a veľké rozdiely medzi dennými a nočnými teplotami pomáhali hroznu dozrievajú rýchlo a dobre.

V Deutz riadil zber hrozna riaditeľ vinohradov Patrick Boivin. Nožnice oberačov začali cvakať 12. septembra. Zber trval asi dva týždne a počasi