Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
05
september
2019

2. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2019

Národný salón vín Slovenskej republiky 2019 je vyvrcholením série nominačných súťaží, ktorej sa môžu zúčastniť iba vína vyrobené v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky.
10
september
2019

Víno SAV 2019

Víno Slovenskej akadémie vied (SAV) je súťaž vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky, ktoré hodnotia vynikajúci slovenskí vedci - členovia Učenej spoločnosti SAV (ďalej len UčS SAV) pri odbornej garancii popredných slovenských hodnotiteľov.

Zámerom súťaže je neformálnym spôsobom, na základe anonymného výberu, odporučiť vína, ktoré by SAV využívala vo svojich zariadeniach a najmä pri rôznych svojich aktivitách s cieľom podporiť propagáciu slovenských vín vynikajúcej kvality.
28
november
2019

Novianska ochutnávka mladých vín 2019

6. ročník súťaže mladých vín regiónu Požitavie
31
december
2019

Víno roka - VínkoPRO 2019

VínkoPRO 2019 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2019.
Priebežné výsleky
Domov > Články > Zo sveta > 

Ročník 2014: Napätie,... so šťastným koncom!

Ročník 2014: Napätie,... so šťastným koncom!

Po ničím mimoriadnej zime v regióne Champagne, sa vinič prebral do života skoro na jar. Kvitnutie prebehlo v ideálnych podmienkach okolo 10 júna. Až do konca júla, bola vegetácia asi 10 dní dopredu, v porovnaní s desať ročným priemerom, čo naznačovalo, že oberačka začne už začiatkom septembra.
Avšak, neobvykle chladné a daždivé počasie v auguste spomalilo vegetatívny rast. Ako Francúzi hovoria Veraison (začiatok zretia) začal veľmi pozvoľne v celom regióne.

Toto takmer jesenné počasie v lete, bolo príčinou určitých obáv vinohradníkov. Aj napriek daždivému počasiu, bolo nebezpečenstvo vzniku rozvoja Botrytídy minimálne, pretože denné teploty ostávali nízke.
V septembri sa konečne vrátilo slnečné počasie a veľké rozdiely medzi dennými a nočnými teplotami pomáhali hroznu dozrievajú rýchlo a dobre.

V Deutz riadil zber hrozna riaditeľ vinohradov Patrick Boivin. Nožnice oberačov začali cvakať 12. septembra. Zber trval asi dva týždne a počasi