Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
18
november
2017

Mladé víno v MOVINE

Mladé vína z produkcie vinárstva MOVINO môžete ochutnať
priamo v ich “rodisku” s výkladom od domácich pivničných majstrov.

Čaká na vás veľa dobrého vína ako aj chutné regionálne špeciality.

Vstupné 15 eur na osobu. V cene je zahrnutá ochutnávka 8 vzoriek vín, záhryz vo forme regionálnych špecialít, prehliadka výrobných priestorov.

Počet miest je limitovaný. Rezervácie na info@movino.sk alebo na telefónnom čísle 0903 650 691.

Tešíme sa na vás!
18.11.2017 16:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00
Domov > Články > Zo sveta > 

Ročník 2014: Napätie,... so šťastným koncom!

Ročník 2014: Napätie,... so šťastným koncom!

Po ničím mimoriadnej zime v regióne Champagne, sa vinič prebral do života skoro na jar. Kvitnutie prebehlo v ideálnych podmienkach okolo 10 júna. Až do konca júla, bola vegetácia asi 10 dní dopredu, v porovnaní s desať ročným priemerom, čo naznačovalo, že oberačka začne už začiatkom septembra.
Avšak, neobvykle chladné a daždivé počasie v auguste spomalilo vegetatívny rast. Ako Francúzi hovoria Veraison (začiatok zretia) začal veľmi pozvoľne v celom regióne.

Toto takmer jesenné počasie v lete, bolo príčinou určitých obáv vinohradníkov. Aj napriek daždivému počasiu, bolo nebezpečenstvo vzniku rozvoja Botrytídy minimálne, pretože denné teploty ostávali nízke.
V septembri sa konečne vrátilo slnečné počasie a veľké rozdiely medzi dennými a nočnými teplotami pomáhali hroznu dozrievajú rýchlo a dobre.

V Deutz riadil zber hrozna riaditeľ vinohradov Patrick Boivin. Nožnice oberačov začali cvakať 12. septembra. Zber trval asi dva týždne a počasi