Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
28
február
2018

BERTA - rodinné vína zo Strekova

Parížsky močiar - najväčší trstinový močiar na Slovensku, vďaka ktorému hrozno zo strekovských vinohradov dozrieva v špičkovej kvalite a s nezameniteľnou šťavnatou arómou.
28.02.2018 19:00
01
marec
2018

Vitis Aurea Modra 2018

Členovia vinohradníckeho a vinárskeho spolku VINCÚR si Vás dovoľujú pozvať na XVIII.ročník medzinárodnej výstavy vín Vitis Aurea Modra 2018.
01.03.2018 00:00
02
marec
2018

Degustácia v divadle

Divadlo v prepojení s ochutnávkou kvalitného vína, alebo to najlepšie z Nitrianskej vinohradníckej oblasti:
Château Topoľčianky, Víno Nichta, Velkeer, Terra Wylak, Frtus winery, PD Mojmírovce, Žitavské vinice, Tajna vineyards & winery, Vinárstvo Trnovec
02.03.2018 16:00
Domov > Články > Zo sveta > 

Ročník 2014: Napätie,... so šťastným koncom!

Ročník 2014: Napätie,... so šťastným koncom!

Po ničím mimoriadnej zime v regióne Champagne, sa vinič prebral do života skoro na jar. Kvitnutie prebehlo v ideálnych podmienkach okolo 10 júna. Až do konca júla, bola vegetácia asi 10 dní dopredu, v porovnaní s desať ročným priemerom, čo naznačovalo, že oberačka začne už začiatkom septembra.
Avšak, neobvykle chladné a daždivé počasie v auguste spomalilo vegetatívny rast. Ako Francúzi hovoria Veraison (začiatok zretia) začal veľmi pozvoľne v celom regióne.

Toto takmer jesenné počasie v lete, bolo príčinou určitých obáv vinohradníkov. Aj napriek daždivému počasiu, bolo nebezpečenstvo vzniku rozvoja Botrytídy minimálne, pretože denné teploty ostávali nízke.
V septembri sa konečne vrátilo slnečné počasie a veľké rozdiely medzi dennými a nočnými teplotami pomáhali hroznu dozrievajú rýchlo a dobre.

V Deutz riadil zber hrozna riaditeľ vinohradov Patrick Boivin. Nožnice oberačov začali cvakať 12. septembra. Zber trval asi dva týždne a počasi