Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
22
september
2018

Deň otvorených tokajských pivníc 2018

Pozývame Vás na 14. ročník prehliadky pivníc spojený s ochutnávkou tokajských vín, ktorý sa uskutoční:
22. septembra 2018 v sobotu od 9. 00 – 19. 00 hod vo Veľkej Tŕni, Malej Tŕni, Viničkách.
Lístky si môžete zakúpiť prostredníctvom www.tokajregnum.sk, prípadne na železničnej stanici Slovenské Nové Mesto 22.9.2017 od 9:00 do 14:00 hod.

Vinári z TOKAJA
22.09.2018 09:00
28
september
2018

Nitriansky vínny festival 2018

28. a 29. september sú dni, kedy budú nitrianske hradné pivnice už po deviaty raz otvorené pre všetkých milovníkov dobrého vína. Po roku Vás opäť srdečne pozývame na Nitriansky vínny festival!
28.09.2018 17:00
13
október
2018

Spojenie jedla s vínom v MOVINE

Zažite jedinečné spojenie chutí počas návštevy vo vinárstve MOVINO. Milovníci vín si prídu na svoje pri zaujímavých spojeniach vína a jedla vo forme netradičných kanapiek. Fanúšikovia umenia majú možnosť si pozrieť zaujímavú výstavu ako aj nahliadnuť do novozrekonštruovaných pivničných priestorov.
13.10.2018 16:00
Domov > Články > Z domova > 

Trophée Hubert 2010

Trophée Hubert 2010

Spoločnosť Hubert J.E., formou partnerstva podporuje najrôznejšie aktivity v oblasti kultúry, športu a vzdelávania. Už tradične je partnerom súťaže someliérov Trophée Hubert 2010, ktorá sa konala v Hoteli Devín, v Bratislave.

Na súťaži sa stretlo 13 súťažiacich, ktorí počas dvoch dní preverili svoje vedomosti a praktické zručnosti v jednotlivých disciplínach. Finalisti súťaže obsluhovali vo virtuálnej reštaurácii známy pár, tanečníčku Ivanu Surovcová a operného speváka Filipa Tůmu.
Finálovú časť tvorilo päť disciplín, ktoré vypovedali o odbornej znalosti finalistov z oblasti ušľachtilých nápojov a cigár. Všetky disciplíny prebehali v anglickom jazyku. Prvou disciplínou bol servis sektu, pri ktorom porota hodnotila správny popis šumivého vína, otváranie sektovej fľaše, degustáciu a odporúčanie k jedlu. Druhou disciplínou bolo odporučenie jedál k určeným vínam. Treťou a štvrtou disciplínou bola anonymná degustácia dvoch vzoriek vína a určenie dvoch anonymných vzoriek ušľachtilých nápojov. Táto zaujímavá disciplína spočívala v rozpoznaní krajiny pôvodu jednotlivých ušľachtilých nápojov, popisu ich senzorických vlastností a odporúčania k jedlu. Po sčítaní bodov zo všetkých disciplín, odborná komisia vyhlásila víťaza Gabriela Kollára, ktorý vďaka úspechu na kvalifikačnej súťaži Trophée Hubert 2010 postupuje na Majstrovstvá Európy v Štrasburgu.