Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
25
apríl
2018

Kráľovský Rizling, Svätý Jur 2018

Súťaž zameraná na odrodu Rizling rýnsky, ktorej pestovanie má vo Svätom Jure dlhodobú tradíciu a obľúbenosť.
25.04.2018 15:00
26
apríl
2018

Danube Wine - verejná prezentácia

Príďte ochutnať 115 druhov vín zo 4 krajín sveta. Porovnajte si svoje preferencie s profesionálnymi degustátormi.
17:30h - odovzdávanie cien pre ocenené vinárstva a vína.
Vstupné 15,-.
26.04.2018 17:00
Domov > Články > Z domova > 

Trophée Hubert 2010

Trophée Hubert 2010

Spoločnosť Hubert J.E., formou partnerstva podporuje najrôznejšie aktivity v oblasti kultúry, športu a vzdelávania. Už tradične je partnerom súťaže someliérov Trophée Hubert 2010, ktorá sa konala v Hoteli Devín, v Bratislave.

Na súťaži sa stretlo 13 súťažiacich, ktorí počas dvoch dní preverili svoje vedomosti a praktické zručnosti v jednotlivých disciplínach. Finalisti súťaže obsluhovali vo virtuálnej reštaurácii známy pár, tanečníčku Ivanu Surovcová a operného speváka Filipa Tůmu.
Finálovú časť tvorilo päť disciplín, ktoré vypovedali o odbornej znalosti finalistov z oblasti ušľachtilých nápojov a cigár. Všetky disciplíny prebehali v anglickom jazyku. Prvou disciplínou bol servis sektu, pri ktorom porota hodnotila správny popis šumivého vína, otváranie sektovej fľaše, degustáciu a odporúčanie k jedlu. Druhou disciplínou bolo odporučenie jedál k určeným vínam. Treťou a štvrtou disciplínou bola anonymná degustácia dvoch vzoriek vína a určenie dvoch anonymných vzoriek ušľachtilých nápojov. Táto zaujímavá disciplína spočívala v rozpoznaní krajiny pôvodu jednotlivých ušľachtilých nápojov, popisu ich senzorických vlastností a odporúčania k jedlu. Po sčítaní bodov zo všetkých disciplín, odborná komisia vyhlásila víťaza Gabriela Kollára, ktorý vďaka úspechu na kvalifikačnej súťaži Trophée Hubert 2010 postupuje na Majstrovstvá Európy v Štrasburgu.