Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
18
november
2017

Mladé víno v MOVINE

Mladé vína z produkcie vinárstva MOVINO môžete ochutnať
priamo v ich “rodisku” s výkladom od domácich pivničných majstrov.

Čaká na vás veľa dobrého vína ako aj chutné regionálne špeciality.

Vstupné 15 eur na osobu. V cene je zahrnutá ochutnávka 8 vzoriek vín, záhryz vo forme regionálnych špecialít, prehliadka výrobných priestorov.

Počet miest je limitovaný. Rezervácie na info@movino.sk alebo na telefónnom čísle 0903 650 691.

Tešíme sa na vás!
18.11.2017 16:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00
Domov > Články > Z domova > 

Trophée Hubert 2010

Trophée Hubert 2010

Spoločnosť Hubert J.E., formou partnerstva podporuje najrôznejšie aktivity v oblasti kultúry, športu a vzdelávania. Už tradične je partnerom súťaže someliérov Trophée Hubert 2010, ktorá sa konala v Hoteli Devín, v Bratislave.

Na súťaži sa stretlo 13 súťažiacich, ktorí počas dvoch dní preverili svoje vedomosti a praktické zručnosti v jednotlivých disciplínach. Finalisti súťaže obsluhovali vo virtuálnej reštaurácii známy pár, tanečníčku Ivanu Surovcová a operného speváka Filipa Tůmu.
Finálovú časť tvorilo päť disciplín, ktoré vypovedali o odbornej znalosti finalistov z oblasti ušľachtilých nápojov a cigár. Všetky disciplíny prebehali v anglickom jazyku. Prvou disciplínou bol servis sektu, pri ktorom porota hodnotila správny popis šumivého vína, otváranie sektovej fľaše, degustáciu a odporúčanie k jedlu. Druhou disciplínou bolo odporučenie jedál k určeným vínam. Treťou a štvrtou disciplínou bola anonymná degustácia dvoch vzoriek vína a určenie dvoch anonymných vzoriek ušľachtilých nápojov. Táto zaujímavá disciplína spočívala v rozpoznaní krajiny pôvodu jednotlivých ušľachtilých nápojov, popisu ich senzorických vlastností a odporúčania k jedlu. Po sčítaní bodov zo všetkých disciplín, odborná komisia vyhlásila víťaza Gabriela Kollára, ktorý vďaka úspechu na kvalifikačnej súťaži Trophée Hubert 2010 postupuje na Majstrovstvá Európy v Štrasburgu.