Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
07
august
2018

AWC Vienna 2018

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. Vinár Michael Edlmoser založil súťaž, ktorá sa stala jednou z najväčších a najdôležitejších súťaží na svete. Počet vzoriek sa pohybuje okolo 13.000 a počet zúčastnených vinárstiev dosahuje takmer 2.000.
07.08.2018 00:00
05
júl
2019

Požitavský festival vína

Prvý festival požitavských vín na jednom mieste.
05.07.2019 10:00
Domov > Články > Z domova > 

Slovenská vinárska akadémia Pezinok

Slovenská vinárska akadémia Pezinok

Slovenská vinárska akadémia Pezinok zahajuje už tretí rok svojej činnosti. Po pilotnom ročníku ktorý sa začal v roku 2009, v minulom roku už bežal riadny kurz do ktorého sa prihlásili desiatky frekventantov, a podľa úrovne a záujmu pokračujú v ďalších moduloch. Aj v tomto roku Slovenská vinárska akadémia Pezinok otvára nový ročník v troch moduloch. Slovenská vinárska akadémia Pezinok, úzko spolupracuje s Weinakademie v rakúskom Ruste, a s vysokými školami v Lednici na Morave a v Nitre. SVA Pezinok má akreditáciu Ministerstva školstva a úspešným absolventom udeľuje titul Vinársky akademik.  

Ucelený a dobre organizovaný systém vzdelávania je rozdelený do viacerých sekcií podľa stupňa náročnosti. Základný kurz je určený pre všetkých milovníkov vína ktorých vzťah s vínom sa začal iba nedávno, ale mnoho nového sa dozvedia aj vinári. Pre nich a pre pokročilejších študentov sú určené predovšetkým nadstavbové kurzy.

svap07Základný kurz je zostavený z prednášok o vinohradníctve, jednotlivých vinárskych oblastiach, naučíte sa vinársku terminológiu, technológiu spracovania hrozna,.... Značná časť je venovaná degustačným technikám a senzorickému hodnoteniu vína, ale naučíte sa aj niečo z enogastronómie.
V kurze pre pokročilých Nadstavba I, vzdelávanie nadväzuje na základný kurz, ale ide viac do hĺbky predovšetkým čo sa týka slovenských vinohradníckych oblastí, technológie výroby vína(lektor Vladimár Mrva), a senzorického ohodnotenia.

V kurze Nadstavba II, je priestor venovaný svetovému vinárstvu, po jednotlivých krajinách. Súčasťou kurzov sú aj degustácie a exkurzie do vinárstiev, ako aj vzdelávanie na pôde Weinakademie Östereich.