MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.
Domov > Články > Z domova > 

PD Mojmírovce Vinica

PD Mojmírovce Vinica

Vinárstvo spracováva hrozno výlučne z vlastnej pestovateľskej produkcie, disponuje modernou technológiou na spracovanie hrozna. Skladová kapacita je na úrovni 200 000 fliaš a ročná produkcia vína predstavuje 120 000 fliaš. Vína z našej produkcie môžete ochutnať priamo v našej podnikovej vinotéke a zakúpiť priamo v podnikovej predajni. O kvalite našich vín svedčia mnohé získané ocenenia na výstavách vín a ich pravidelné umiestnenie v Národnom salóne vín SR (Rizling rýnsky).

Vinohrady PD Mojmírovce sa rozprestierajú na Nitrianskej kopcovine s južnou expozíciou v nadmorskej výške 150-170 m. Väčšina pôdy, na ktorej je vysadený vinič, je černozem na spraši. Plochy viniča patria do teplej klimatickej oblasti s priemernou ročnou teplotou 9,8° C. Sumár slnečného svitu za vegetáciu je 1227 hodín. Ročný úhrn zrážok je 545 mm. Zo súčasnej plochy 155 ha má z pestovaných odrôd najväčšie zastúpenie Veltlínske zelené, Müller Thurgau, Chardonnay, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Frankovka modrá, Cabernet Sauvignon.

 

 

Z ďalších odrôd pestujeme najmä Tramín červený, Rulandské šedé, Sauvignon, Svätovavrinecké a Alibernet. Jedinečnosť polohy, správny výber odrodovej skladby a moderný spôsob obrábania robí z našich viníc miesto, kde je možné dopestovať vysokokvalitné hrozno. Všetko hrozno, ktoré spracovávame v pivničných priestoroch, pochádza výlučne z našich viníc. Vo veľkej miere sa sústreďujeme iba na výrobu akostných vín s prívlastkom.

 

Vo firemných priestoroch sa nachádza moderná technológia na spracovanie hrozna. Hrozno je vďaka tomu v období zberu dopravované z vince na spracovanie za veľmi krátky čas. Samozrejmosťou je šetrné odstopkovanie bieleho hrozna a následné lisovanie na pneumatickom lise.

 

Odkalené mušty fermentujú v nerezových nádobách pod stálou riadenou kontrolou. Rmuty z modrého hrozna nakvášajú vo vinifikátoroch, kde pri kontrolovanej fermentácii dochádza k macerácii farbiva, tanínov a buketných látok. Následne vína vyzrievajú v nerezových nádobách alebo v drevených sudoch v priestoroch našich pivníc, ktorých kapacita je na úrovni 200 tisíc fliaš. V súčasnosti vyrábame cca 120 tisíc fliaš ročne, ktoré plníme na vlastnej plniacej linke. Nafľašované víno skladujeme v klimatizovanom sklade so stálou teplotou.

 

Naše produkty distribuujeme do gastronomických zariadení a vinoték, ale pochutnať si na ňom môžete aj u nás v degustačnej miestnosti pri výklade technológa.

 

Hrozno, použité na výrbou vína, je pestované výlučne spôsobom integrovanej produkcie, ktorý je ohľaduplný k životnému prostrediu.