Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
28
november
2019

Novianska ochutnávka mladých vín 2019

6. ročník súťaže mladých vín regiónu Požitavie
31
december
2019

Víno roka - VínkoPRO 2019

VínkoPRO 2019 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2019.
Priebežné výsleky
Domov > Články > Z domova > 

Nové odrody Chateau Pezinok

Nové odrody Chateau Pezinok

Biele vína dokážu spríjemniť popoludnie alebo dlhý večer v príjemnej spoločnosti. Trojica nových vín, ktoré sú dielom vinárskych majstrov značky Vitis Pezinok, sú presne takými vínami.

Nové odrody Chateau Pezinok ukrývajú vína voňajú po čerstvo dozretom letnom ovocí a vy si tak aj počas leta môžete zaspomínať na letné chvíle. Tramín červený, Muškát Ottonel a Rizling rýnsky vám predstavuje Juraj Kordiak, somelier značky Vitis Pezinok.

  

Tramín červený: Poteší jazyk aj srdce

Polosladký výber z hrozna. Má zlato-žltú farbu, vôňu plnú ruží a robustnú chuť. Dúšok tohto vína dodá človeku temperament a radosť zo života.

Tip someliera: Tramín sa výborne hodí k domácim cestovinám s gorgonzolou, grilovanému mäsu a zelenine, alebo k dezertu creme brulée.

 

Muškát Ottonel: Voňavý dúšok ukrytý vo fľaši

Hebké a voňavé polosladké víno, plné medových tónov s dlhotrvajúcim dojmom. Medzi vínami ročníka 2015 je výnimočné veľmi vyzretým hroznom. Ide o plné akostné víno, po ktorom v ústach ostáva chuť žltého melónu.

 

Tip someliera: Hodí sa ako prípitok alebo pre tých, čo si radi doprajú dúšok vychladeného bieleho vína.

  

Rizling rýnsky: Letný zákusok

Víno s prívlastkom bobuľový výber, bohatej chuti, žlto-zelenej a zlatistej farby. Má impozantnú arómu s nádychom lipového kvetu, v ktorej sa nájde každý milovník vína. V chuti cítiť zrelý grep a ananás. Kôra limetky na záver dotvára eleganciu harmonického vína.

 

Tip someliera: Ako dezert skúste k vínu ochutnať zrelé syry a sušené ovocie – ananás alebo marhuľu.