Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
06
august
2019

AWC Vienna 2019

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. Vinár Michael Edlmoser založil súťaž, ktorá sa stala jednou z najväčších a najdôležitejších súťaží na svete. Počet vzoriek sa pohybuje okolo 13.000 a počet zúčastnených vinárstiev dosahuje takmer 2.000.
28
november
2019

Novianska ochutnávka mladých vín 2019

6. ročník súťaže mladých vín regiónu Požitavie
31
december
2019

Víno roka - VínkoPRO 2019

VínkoPRO 2019 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2019.
Priebežné výsleky
Domov > Články > Z domova > 

Diskusia - Metódy analýzy vína

Metódy analýzy vína

Víno sa dá vyrobiť desiatkami najrôznejších spôsobov a technológií. Rozhodnutie ktorý spôsob výroby vína zvoliť je vždy na enológovi, no od jeho rozhodnutia závisí či bude víno na trhu úspešné. Enológ musí v plnej miere využije potenciál hrozna, ale aby sa mohol správne rozhodnúť musí poznať analytické hodnoty muštu a neskôr vína. Moderná enológia sa už neuspokojí iba so stanovením voľného oxidu siričitého a to predovšetkým ak je výsledok k dispozícii až o niekoľko hodín, či dokonca dní. Dnes už môžeme povedať, že staré, až historické postupy ktoré predpokladali istý stupeň chemických znalostí sa darí nahrádzať prístrojmi ktorých obsluha nevyžaduje tak hlboké znalosti a ktorých výstupy sú k dispozícii prakticky okamžite.
0 príspevkov