Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
30
marec
2017

Vienále Topoľčianky 2017

Vienále Topoľčianky je unikátny projekt pod záštitou vinárstva Château Topoľčianky, pri ktorom hodnotenie vína majú v rukách výhradne dámy. Už deviaty rok sa stretnú degustátorky v historických priestoroch zámku v Topoľčiankach, aby vybrali to najlepšie z 12 kategórií hodnotených vín. Odborná degustácia sa uskutoční 30.03.2017.
30.03.2017 08:00
20
apríl
2017

Víno Tirnavia 2017, International Wine Competition

Mesto Trnava, v úlohe hlavného organizátora, vyhlasuje XV. ročník súťaže Víno Tirnavia, ktorá je považovaná za najlepšiu, najinovatívnejšiu a aj za najprísnejšiu slovenskú súťaž.
20.04.2017 09:00
22
apríl
2017

Víno Bojnice 2017

17. ročník súťaže vín s medzinárodnou účasťou.
VINUM BOJNICE
Víno Bojnice je nominačnou súťažou Národného salónu vín SR.
22.04.2017 09:00
25
apríl
2017

AGROVÍNO 2017

XXI. ročník Výstavy slovenských vín - AGROVÍNO 2017, ktorá je zároveň nominačnou výstavou Národného salónu vín SR 2017.
Usporiadateľmi a odbornými garantmi sú Zväz vinohradníkov a vinárov Slovenska.
25.04.2017 09:00
Domov > Články > 

Z domova

143 záznamov

(Ne) kvalita predávaných lacných vín

Podľa slov skúseného slovenského vinohradníka, vinára a filozofa a aj podľa môjho názoru „ak sa víno pokazí a je nechutné až odporné, neotrávite sa z neho, len ho nebudete piť“. Je to naozaj výstižný príklad kalkulácií niektorých slovenských obchodníkov s vínom, pretože víno je z pohľadu zdravotných rizík spájaných s potravinami jednou z najbezpečnejších komodít, ... a preto hlavnú úlohu u nedostatkov vo víne nezohráva nebezpečnosť ale jeho (ne)kvalita.

Hubert J.E. podporí vinársku školu v Modre

Spoločnosť Hubert J.E. opäť hosťovala obľúbené podujatie určené pre dámy, Hubert Dámsky klub. Tradičné somelierske podujatie sa tento krát odohrávalo v novom formáte, ktorý niesol symbolický názov „Zátka pre budúcnosť“, s cieľom podporiť jeden z troch príbehov, ktoré sú blízke spoločnosti Hubert J.E. – talentovanú mladú somelierku Karin Kovácsovú, obnovu mozaiky kaštieľa v Seredi alebo SOŠ vinársko-ovocinársku v Modre. Víťazom, o ktorom rozhodli prítomné dámy, sa stala SOŠ vinársko-ovocinárska v Modre, ktorej náklady potrebné na interaktívnu tabuľu pokryje spoločnosť Hubert J.E..

Hubert Grand Zero dosage – bublinky bez cukru

Kolekciu obľúbených sektov Hubert Grand doplní novinka bez cukru. Nový Hubert Grand Zero dosage bez pridaného expedičného likéru je tak vhodný aj pre tých, ktorí cukor nemôžu, alebo si naň musia dávať pozor.

Majka Maciková dostala štátne vyznamenanie

Práve v tejto chvíli odovzdal prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska štátne vyznamenanie, Pribinov kríž II. triedy, za mimoriadne zásluhy o rozvoj Slovenskej republiky v oblasti poľnohospodárstva a vinárstva MÁRII MACIKOVEJ.

Víno Matyšák, Vinárstvo roka

Práve v týchto chvíľach sa v priestoroch NTC v Bratislave koná vyhlasovanie prestížneho vinárskeho ocenenia, Vinárstvo roka 2016. Súťaž vyhlasuje časopis Vinotéka a Zväz vinohradníkov a vinárov Slovenska. Víťazom sa v tomto roku stala spoločnosť Víno Matyšák, ktorá si po roku prevzala trofej od spoločnosti Golguz, ktorej ju pred rokom požičala.

Viete aké je to Svätokatarínske víno?

Od prvého novembrového pondelka, čo v tomto roku pripadlo na najneskorší možný termín, 07. novembra, sa môžu predávať mladé vína. Možno ste už počuli o Svätokatarínskom víne, Svätomartinskom víne, či proste o mladom víne. Viete aký je medzi nimi rozdiel?

Oslava mladého vína

Mladé víno je azda tým najopojnejším štádiom vína. Neuveriteľne podmanivých aróm hrozna, hrušiek, banánov či malín sa nedá nikdy dostatočne nabažiť. Svieže výrazne aromatické vína si však môžeme užiť iba krátky čas.

Modré víno už nekúpite

Po uverejnení článku Podvod na modro, ma prekvapili tri veci. Tou prvou je odozva, ktorú článok vyvolal medzi vinármi a milovníkmi vína, tou druhou je nekonanie príslušných inštitúcií, no a tou treťou je rýchlosť s akou sa "modré víno" stratilo z trhu.

Putovanie vína civilizáciou

Úryvok z 3. kapitoly novej knižnej publikácie Štefana Ailera „Vinárstvo & somelierstvo“, 2016

Nové odrody Chateau Pezinok

Biele vína dokážu spríjemniť popoludnie alebo dlhý večer v príjemnej spoločnosti. Trojica nových vín, ktoré sú dielom vinárskych majstrov značky Vitis Pezinok, sú presne takými vínami.

Vôbec to nie je také zúfalé...

Keď prišli neskoré jarné mrazy a po nich zase pre zmenu dažde, zdalo sa že ročník 2016 bude ..., nie veľmi vydarený. Aká je však dnešná realita. Bude dostatok vína a ak áno, aká bude jeho kvalita? Na otázku odpovedá Juraj Majšík z PD Mojmírovce.

Z Dunajského do vinárskeho regiónu

Vína Národného salónu vín SR vítajú návštevníkov Bratislavy, ktorí prichádzajú loďou z Viedne. Na bratislavskom pontóne, kde počas plavebnej sezóny pristávajú lode Twin City Liner vznikol s podporou Bratislavského samosprávneho kraja v reštaurácii Riva priestor, kde sa prezentujú vína a vinári z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, ktorí boli úspešní v Národnom salóne vín SR 2016. Hlavná sezóna a prezentácia slovenských vín a vinárov sa plánuje spustiť na jar 2017, ale projekt degustácií začína už v polovici septembra 2016, kedy je návštevníkom k dispozícii 6 druhov vín a rôzne možnosti degustačných programov.

Víno a levanduľa, fotogaléria 2016

Pezinčania robia Víno a levanduľu už niekoľko rokov. Viackrát som sa tam chystal, no nejako mi to nikdy nevyšlo. „Tibor, v sobotu máme levanduľu. Čakám ťa tam.“ V telefóne znel hlas Oľgy Bejdákovej, šéfky pezinských vinohradníkov a vinárov trošku vyčítavo a trošku rozkazovačne. Zmohol som sa na jedinú možnú odpoveď: Jasné Oli, prídem.

Dom Pérignon na Slovensku

Značka Dom Pérignon, akoby ukrývala nejaké tajomstvo. Kto bol onen slávny mních, vďaka ktorému dnes celý svet pozná šumivé vína zo Champagne. Podľa legendy bol to práve on, kto po prvýkrát vyrobil slávne šampanské. Je to však pravda?

Aké drinky namiešali víťazi 16. ročníka súťaže Hubert Cup?

Slnko, drink s osviežujúcim sektom a ľadom v ruke k letu skrátka patria! V tomto štýle sa konala aj medzinárodná barmanská sútaž Hubert Cup, v ktorej si zmerali svoje sily najlepší barmani a barmanky z celého sveta. Skvelú šou ste mohli zažiť 18.júna 2016 vo vonkajších priestoroch reštaurácie Savoy, hotela Radisson Blu Carlton v Bratislave. Spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & Restaurant otvorilo prestížnou súťažou Hubert Cup letnú sezónu už po šestnásty krát. Súťažilo sa v dvoch kategóriách v miešaní drinkov na báze sektu: Sekt Coctail a Flair. Víťazom súťažnej kategórie Sekt Coctail sa stala Šárka Seibertová a v kategórií Flair bol najlepší Miroslav Kľačanský.