Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

postup31postup32postup33

26
máj
2019

VÍNO CHOČA 2019

XXI. Ročník Požitavskej výstavy vín
06
jún
2019

Zlatý pohár Česko Slovenska 2019

Zlatý pohár Česko Slovenska je jedinečná soutěž českých a slovenských vín, která propojuje dva historicky a kulturně blízké trhy a má unikátní po-soutěžní přesah do aktivit spojených s propagací vína.

Nejúspěšnější vinařství získá putovní Zlatý pohár, který bude předán na soutěžním festivalu vín na Zelném trhu v Brně.

Více informací najdete na adrese www.zlatypohar.eu.
(Přihlásit vzorky můžete i pomocí formuláře zde: zlatypohar.eu/.../..._vzorku_Zlaty_pohar_2019.docx.)
06
august
2019

AWC Vienna 2019

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. Vinár Michael Edlmoser založil súťaž, ktorá sa stala jednou z najväčších a najdôležitejších súťaží na svete. Počet vzoriek sa pohybuje okolo 13.000 a počet zúčastnených vinárstiev dosahuje takmer 2.000.
28
november
2019

Novianska ochutnávka mladých vín 2019

6. ročník súťaže mladých vín regiónu Požitavie
31
december
2019

Víno roka - VínkoPRO 2019

VínkoPRO 2019 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2019.
Priebežné výsleky

Tirážny likér

Tirážny likér sa pridáva do tichého základného vína aby mohla prebehnúť sekundárna alkoholová fermentácia pri výrobe šumivých vín. Je to zmes vína, cukru, kvasiniek a ďalších pomocných látok, ktoré majú za úlohu zlepšiť sedimentáciu kvasničných kalov vo fľaši.

Obsah cukru sa zvyčajne pohybuje medzi 16 až 24 gramami na liter vína. Čím viac cukru enológ pridá, tým vyšší bude tlak oxidu uhličitého po prekvasení.
Ako kvasinky sa najčastejšie používa druh Saccharomyces bayanus, ktorý veľmi dobre znáša vyšší obsah alkoholu či pretlak oxidu uhličitého a dokáže víno spoľahlivo prekvasiť.
Ako pomocné látky možno použiť klasické číriace prostriedky používané pri výrobe tichých vín(napr. kazeín).