Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

Zber vzoriek na súťaže AWC Vienna A CMB

Bez ohľadu na skôr zverejnené informácie, zber vzoriek na súťaže AWC Vienna a Concours mondial de Bruxelles bude prebiehať v priebehu mesiaca jún. V prípade súťaže Concours mondial de Bruxelles sa nevylučuje ani neskorší termín. O presnom termíne zberu vzoriek budeme informovať všetkých vinárov, ktorí prihlásili vína prostredníctvom systému VínkoPRO. V prípade ak ste prihlásili vína na súťaž priamo, riaďte sa pokynmi organizátorov a vína doručte na nimi uvedené miesta v nimi uvedenom termíne.
25.05.2020

      Obrázok 

Šumivé víno

Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1308/2013 zo 17. decembra 2013 , ktorým sa vytvára spoločná organizácia trhov s poľnohospodárskymi výrobkami, a ktorým sa zrušujú nariadenia Rady (EHS) č. 922/72, (EHS) č. 234/79, (ES) č. 1037/2001 a (ES) č. 1234/2007

„Šumivé víno“ je produkt:

a)

ktorý sa získava prvotným alebo druhotným alkoholovým kvasením:

z čerstvého hrozna,

z hroznového muštu alebo

z vína;

b)

z ktorého sa pri otvorení nádoby uvoľňuje oxid uhličitý pochádzajúci výhradne z kvasenia;

c)

ktoré, ak sa uchováva v uzavretých nádobách pri teplote 20 °C, má v dôsledku prítomnosti oxidu uhličitého v roztoku pretlak najmenej 3 bary; a

d)

v prípade ktorého celkový obsah alkoholu cuvée určenej na jeho prípravu je najmenej 8,5 obj. %.

5)   Akostné šumivé víno

„Akostné šumivé víno“ je produkt:

a)

ktorý sa získava prvotným alebo druhotným alkoholovým kvasením:

z čerstvého hrozna,

z hroznového muštu alebo

z vína;

b)

z ktorého sa pri otvorení nádoby uvoľňuje oxid uhličitý pochádzajúci výhradne z kvasenia;

c)

ktoré, ak sa uchováva v uzavretých nádobách pri teplote 20 °C, má v dôsledku prítomnosti oxidu uhličitého v roztoku pretlak najmenej 3 bary; a

d)

v prípade ktorého celkový obsah alkoholu cuvée určenej na jeho prípravu je najmenej 8,5 obj. %.