Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
01
máj
2018

Ochutnávka vín Vienále Topoľčianky 2018

Verejná ochutnávka zúčastnených vín v priestoroch zámku Topoľčianky, kde prebehne aj odovzdávanie cien a vyhlásenie oficiálnych výsledkov súťaže - Vienále 2018.
01.05.2018 10:00
03
máj
2018

Víno Tirnavia 2018, International Wine Competition

Mesto Trnava, v úlohe hlavného organizátora, vyhlasuje XVI. ročník súťaže Víno Tirnavia. V ankete vinárov bola vyhlásená za najlepšiu slovenskú súťaž.
03.05.2018 00:00

Sceľovanie

NARIADENIE KOMISIE (ES) č. 606/2009
z 10. júla 2009

1. Pojem „sceľovanie“ v zmysle článku 32 druhého pododseku písm.
d) nariadenia (ES) č. 479/2008 znamená miešanie vín alebo muštov
rôzneho pôvodu, pochádzajúcich z rôznych odrôd viniča, rôznych
rokov zberu alebo rôznych kategórií vína alebo muštu.
2. Za rôzne kategórie vína alebo muštu sa považujú:
a) červené víno, biele víno, ako aj mušty alebo vína vhodné na výrobu
niektorej z uvedených kategórií vína;
b) víno bez chráneného označenia pôvodu/zemepisného označenia, víno
s chráneným označením pôvodu (CHOP) a víno s chráneným zemepisným
označením (CHZO), ako aj mušty alebo vína vhodné na
výrobu niektorej z uvedených kategórií vína.
Na účely uplatňovania tohto odseku sa ružové víno považuje za červené
víno.
3. Za sceľovanie sa nepovažuje:
a) obohacovanie prostredníctvom pridania zahusteného hroznového
muštu alebo rektifikovaného zahusteného hroznového muštu;
b) úprava obsahu zvyškového cukru.