Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
22
september
2018

Deň otvorených tokajských pivníc 2018

Pozývame Vás na 14. ročník prehliadky pivníc spojený s ochutnávkou tokajských vín, ktorý sa uskutoční:
22. septembra 2018 v sobotu od 9. 00 – 19. 00 hod vo Veľkej Tŕni, Malej Tŕni, Viničkách.
Lístky si môžete zakúpiť prostredníctvom www.tokajregnum.sk, prípadne na železničnej stanici Slovenské Nové Mesto 22.9.2017 od 9:00 do 14:00 hod.

Vinári z TOKAJA
22.09.2018 09:00
28
september
2018

Nitriansky vínny festival 2018

28. a 29. september sú dni, kedy budú nitrianske hradné pivnice už po deviaty raz otvorené pre všetkých milovníkov dobrého vína. Po roku Vás opäť srdečne pozývame na Nitriansky vínny festival!
28.09.2018 17:00
13
október
2018

Spojenie jedla s vínom v MOVINE

Zažite jedinečné spojenie chutí počas návštevy vo vinárstve MOVINO. Milovníci vín si prídu na svoje pri zaujímavých spojeniach vína a jedla vo forme netradičných kanapiek. Fanúšikovia umenia majú možnosť si pozrieť zaujímavú výstavu ako aj nahliadnuť do novozrekonštruovaných pivničných priestorov.
13.10.2018 16:00

Sceľovanie

NARIADENIE KOMISIE (ES) č. 606/2009
z 10. júla 2009

1. Pojem „sceľovanie“ v zmysle článku 32 druhého pododseku písm.
d) nariadenia (ES) č. 479/2008 znamená miešanie vín alebo muštov
rôzneho pôvodu, pochádzajúcich z rôznych odrôd viniča, rôznych
rokov zberu alebo rôznych kategórií vína alebo muštu.
2. Za rôzne kategórie vína alebo muštu sa považujú:
a) červené víno, biele víno, ako aj mušty alebo vína vhodné na výrobu
niektorej z uvedených kategórií vína;
b) víno bez chráneného označenia pôvodu/zemepisného označenia, víno
s chráneným označením pôvodu (CHOP) a víno s chráneným zemepisným
označením (CHZO), ako aj mušty alebo vína vhodné na
výrobu niektorej z uvedených kategórií vína.
Na účely uplatňovania tohto odseku sa ružové víno považuje za červené
víno.
3. Za sceľovanie sa nepovažuje:
a) obohacovanie prostredníctvom pridania zahusteného hroznového
muštu alebo rektifikovaného zahusteného hroznového muštu;
b) úprava obsahu zvyškového cukru.