Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
17
august
2017

Vinko.sk na AX 2017

Vážení vinári a všetci naši čitatelia,
s potešením Vám oznamujeme, že Vás radi privítame v našej spoločnej expozícii s vystavovateľom Nitriansky samosprávny kraj, kde budeme prezentovať niektoré vinárstva nitrianskeho regiónu a hlavne produkty nášho portálu určené pre širokú verejnosť milovníkov vína (Moje recenzie), vinárske súťaže, udalosti, odborné články, a aktivity ktoré slúžia na podporu zážitkovej turistiky nitrianskeho vinárskeho regiónu.
Nájdete nás v pavilóne M2 v expozícii Nitrianskeho samosprávneho kraja.
17.08.2017 09:00
17
august
2017

Velkeer na Agrokomplexe 2017

Naše vínka si môžete zakúpiť aj na Výstave Agrokomplex 2017.
Nájdete nás v pavilóne M2 ako spoluvystavovateľa Nitrianskeho samosprávneho kraja, pod označením Región Nitra.
17.08.2017 09:00
05
september
2017

2. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2017

Národný salón vín Slovenskej republiky 2017 je najvyššou súťažou vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky.
05.09.2017 09:00

Likérové víno

Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1308/2013 zo 17. decembra 2013 , ktorým sa vytvára spoločná organizácia trhov s poľnohospodárskymi výrobkami, a ktorým sa zrušujú nariadenia Rady (EHS) č. 922/72, (EHS) č. 234/79, (ES) č. 1037/2001 a (ES) č. 1234/2007

„Likérové víno“ je produkt:

a)

ktorý má skutočný obsah alkoholu najmenej 15 obj. % a najviac 22 obj. %;

b)

ktorý má celkový obsah alkoholu najmenej 17,5 obj. % s výnimkou určitých likérových vín s označením pôvodu alebo so zemepisným označením uvedených v zozname, ktorý má Komisia vypracovať prostredníctvom delegovaných aktov podľa článku 75 ods. 2;

c)

ktorý sa získava:

z kvasiaceho hroznového muštu,

z vína,

kombináciou uvedených produktov alebo

z hroznového muštu alebo jeho zmesi s vínom v prípade určitých likérových vín s chráneným označením pôvodu alebo chráneným zemepisným označením, ktoré má Komisia určiť prostredníctvom delegovaných aktov podľa článku 75 ods. 2;

d)

ktorý má počiatočný prirodzený obsah alkoholu najmenej 12 obj. % s výnimkou určitých likérových vín s chráneným označením pôvodu alebo s chráneným zemepisným označením uvedených v zozname, ktorý má Komisia vypracovať prostredníctvom delegovaných aktov podľa článku 75 ods. 2;

e)

ktorý sa vyrába pridaním:

i)

samostatne alebo v kombinácii:

neutrálneho alkoholu vínneho pôvodu vrátane alkoholu vyrobeného destiláciou sušeného hrozna, ktorého skutočný obsah alkoholu je najmenej 96 obj. %,

vína alebo destilátu zo sušeného hrozna, ktorého skutočný obsah alkoholu je najmenej 52 obj. % a najviac 86 obj. %;

ii)

spolu s jedným alebo viacerými z týchto produktov, podľa potreby:

zahustený hroznový mušt;

kombinácia jedného z produktov uvedených v písmene e) bode i) a hroznového muštu uvedeného v písmene c) prvej a štvrtej zarážke;

f)

ku ktorému sa odchylne od ustanovení písmena e) v prípade určitých likérových vín s chráneným označením pôvodu alebo s chráneným zemepisným označením uvedených v zozname, ktorý má Komisia vypracovať prostredníctvom delegovaných aktov podľa článku 75 ods. 2, pridal:

i)

niektorý z produktov uvedených v písmene e) bode i), a to buď samostatne alebo v kombinácii alebo

ii)

jeden alebo viaceré z týchto produktov:

vínny destilát alebo alkohol zo sušeného hrozna, ktorého skutočný obsah alkoholu je najmenej 95 obj. % a najviac 96 obj. %,

destiláty z vína alebo z hroznových výliskov, ktorých skutočný obsah alkoholu je najmenej 52 obj. % a najviac 86 obj. %,

destiláty zo sušeného hrozna, ktorých skutočný obsah alkoholu je najmenej 52 obj. % a menej ako 94,5 obj. %, a

iii)

prípadne jeden alebo viaceré z týchto produktov:

čiastočne prekvasený hroznový mušt získaný zo zhrozienkovateného hrozna,

zahustený hroznový mušt získaný pôsobením priameho tepla, ktorý je s výnimkou tejto operácie v súlade s vymedzením pojmu zahustený hroznový mušt,

zahustený hroznový mušt;

kombinácia jedného z produktov uvedených v písmene f) bode ii) a hroznového muštu uvedeného v písmene c) prvej a štvrtej zarážke.