Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
18
november
2017

Mladé víno v MOVINE

Mladé vína z produkcie vinárstva MOVINO môžete ochutnať
priamo v ich “rodisku” s výkladom od domácich pivničných majstrov.

Čaká na vás veľa dobrého vína ako aj chutné regionálne špeciality.

Vstupné 15 eur na osobu. V cene je zahrnutá ochutnávka 8 vzoriek vín, záhryz vo forme regionálnych špecialít, prehliadka výrobných priestorov.

Počet miest je limitovaný. Rezervácie na info@movino.sk alebo na telefónnom čísle 0903 650 691.

Tešíme sa na vás!
18.11.2017 16:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00

Forditáš, Mášláš

NARIADENIE KOMISIE (ES) č. 606/2009
z 10. júla 2009

Nalievanie vína alebo hroznového muštu na kaly, hroznové výlisky
alebo matolinové výlisky cibéb „aszú“/„výberu“.


Nalievanie vína alebo hroznového muštu na kaly, hroznové výlisky
alebo matolinové výlisky cibéb „aszú“/„výberu“, ktoré sa ustanovuje
v bode 2 časti D prílohy VI k nariadeniu (ES) č. 479/2008, sa vykonáva
v súlade s vnútroštátnymi právnymi predpismi účinnými od 1. mája
2004 takto:


a) „Tokaji fordítás“ alebo „Tokajský forditáš“ sa vyrába nalievaním
muštu alebo vína na matolinové výlisky cibéb „aszú“/„výberu“;


b) „Tokaji máslás“ alebo „Tokajský mášláš“ sa vyrába nalievaním
muštu alebo vína na kaly „szamorodni“/„samorodného“ alebo
„aszú“/„výberu“.


Uvedené výrobky musia pochádzať z toho istého roku zberu.