Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
VinkoPRO 2019 - najlepšie vína slovenských degustačných súťaží.
       vinko_pro

Akostné šumivé víno

Nariadenie Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) č. 1308/2013 zo 17. decembra 2013

„Akostné šumivé víno“ je produkt:
a) ktorý sa získava prvotným alebo druhotným alkoholovým kvasením:
— z čerstvého hrozna,
— z hroznového muštu alebo
— z vína;
b) z ktorého sa pri otvorení nádoby uvoľňuje oxid uhličitý pochádzajúci výhradne z kvasenia;
c) ktoré, ak sa uchováva v uzavretých nádobách pri teplote 20 °C, má v dôsledku prítomnosti oxidu uhličitého v roztoku pretlak najmenej 3,5 bary; a
d) v prípade ktorého celkový obsah alkoholu cuvée určenej na jeho prípravu je najmenej 9 obj. %.