Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
23
september
2017

Deň otvorených tokajských pivníc 2017

Pozývame Vás na 13. ročník prehliadky pivníc spojený s ochutnávkou tokajských vín, ktorý sa uskutoční:
23. septembra 2017 od 9. 00 – 19. 00 hod vo Veľkej Tŕni, Malej Tŕni, Viničkách.
Lístky si môžete rezervovať cez www.tokajregnum.sk. Rezervované lístky si môžete vyzdvihnúť, alebo zakúpiť na železničnej stanici Slovenské Nové Mesto 23.9.2017 od 9:00 do 15:00 hod. Počet lístkov je obmedzený. Cena lístka je 30 €.

Viac Informácií v pracovných dňoch od 9.00 hod. do 15.00 hod. na tel. č. 0903 608 865
Tešíme sa na Vás.

Vinári z TOKAJA
23.09.2017 09:00
29
september
2017

Nitriansky vínny festival SEPTEMBER 2017

Nitriansky vínny festival 2017 na Nitrianskom hrade a v obci Veľký Cetín.
29.09.2017 00:00
14
október
2017

Deň otvorených pivníc Poézia v MOVINE

Zažite jedinečné spojenie chutí počas návštevy vo vinárstve MOVINO. Milovníci vín si prídu na svoje pri zaujímavých spojeniach vín a jedla. Pre priaznivcov poézie sme pripravili čítanie krátkych úryvkov zo známych sonetov. Fanúšikovia umenia majú možnosť pozrieť si zaujímavú výstavu v pivničných priestoroch spoločnosti.
14.10.2017 16:00
Domov > Vinárstva > 

Terroir Tekov

Označenie prapôvodnej esencie, ktorá pochádza z jedinečného územia Tekovského a Pukaneckého vinohradníckeho regiónu.

Terroir Tekov
2012

Odhaliť charakter vín z jednej konkrétnej oblasti je veľká výzva. Je to skôr dlhodobý proces, ako jednorázové vyhlásenie. Vyžaduje pokoru a nie egoistické postoje. Úzky okruh vinárov, ktorých otázka terroir vzrušuje a inšpiruje, sa rozhodoli spojiť svoje sily pri hľadaní odpovede na otázku, aký je Terroir Tekov. Cieľom je viesť fundované debaty na túto vzrušujúcu otázku a prirodzene nadviazať na kultúrne a historické tradície, ktoré nám zachovali naši predkovia.

Celé meno Terroir Tekov
Adresa Družstevnícka 10
PSČ 93401
Mesto Levice
Štát Slovenská republika
Družstevnícka 10, 93401 Levice, Slovakia

Iné súvisiace subjekty

Víno Svetík

VÍNO SVETÍK je malá rodinná firma ktorá sa výrobou vína zaoberá od r.1990. Ing. Ján Svetík je absolventom VŠZ Brno, fakulta záhradníctvo. Súčasná produkcia firmy nepresahuje 7000 L vína so zameraním na výrobu prívlastkových vín. Pomer bieleho a červeného vína je približne rovnaký/1:1/ v závislosti od kvality daného ročníka. Pri výrobe vín sú používané tradičné postupy a technológie bez použitia filtrácie a pomocných aditív. Na fermentáciu muštov sú používané autochtonne kvasinky. Cieľom týchto postupov je snaha o zachovanie typických aróm.

Víno Nichta

Moju spoločnosť Víno Nichta som založil v roku 1997, čím som nadviazal na vinárske tradície našej rodiny, ktoré siahajú do začiatku 20. storočia. Môj prvý dotyk s vinohradníctvom je naveky spojený s 25 árovým vinohradom, ktorý som zdedil po dedovi a začal ho postupne zveľaďovať. Dnes sa moje vinohrady v okolí Čajkova rozprestierajú na ploche 30ha a ich hrozno patrí medzi to najkvalitnejšie na Slovensku. Milujem prácu s hroznom, ktorej sme spolu so ženou Mirkou zasvätili život. Som presvedčený o tom, že lásku k našej práci je na plodoch našich viníc skutočne cítiť. Zrejme ako kroky každého začínajúceho vinára, aj tie moje viedli cez výrobu domáceho sudového vína. Vďaka týmto prvým pokusom som lepšie spoznal svoje hrozno, naučil som sa s ním narábať s úctou, poučil sa z vlastných chýb a dopracoval sa k ozajstnému vínu. Verím, že kvalita a chuť mojich vín Vás presvedčia o láske, s akou k našim hroznám a k procesu výroby vína pristupujem.

Vinárstvo Anton Uhnák

Hrozno pestujeme výhradne v Čajkove, kde obhospodarujeme približne 5 hektárov vinohradov v honoch Sádovie, Podhorie, Vinná Dolina a Deberča. Ročná produkcia je 40 000 litrov vína. Sortiment tvoria u nás tradičné odrody ako Pesecká leánka (Feteasca regala), Veltlínske zelené, Rizling, Pinot blanc (Rulandské biele), Frankovka modrá… Pri výrobe vína sa snažíme nechať vínam ich prirodzený charakter tým, že používame len prirodzené kvasinky, ktoré sa nachádzajú v bobuliach hrozna.
Spracovanie a výroba vína prebieha pomocou moderných technológií, ale radi experimentujeme pri procese kvasenia. Jedinečný charakter a mineralitu našim vínam dodáva tufové a andezitové podložie pochádzajúce zo sopečných vyvrenín Štiavnických vrchov.

Muráni Víno

Mohutný vulkán SITNO vyvrhol jedného dňa zo stredu zeme na povrch mračná sopečného popola a horúcej lávy, ktoré sa zmenili na mäkký tuf a tvrdý andezit. Schoval do nich vzácne poklady, bohaté žily drahých kovov a vzácnych kameňov. Stvoril tak jedinečný pôdny profil Terroir TEKOV a predurčil tak charakter naších vín.

Vinič je náš pracovný nástroj pomocou ktorého tvoríme vína, ktoré odrážajú miesto pôvodu.

Frtus Winery, s.r.o.

Tak ako hrozno má svoju identitu danú pôdou, podnebím a vinohradníkom, rovnako víno má svojho vinára – tvorcu. Toto nové vinárstvo má svoju jasnú identitu a štýl s akým k vínu pristupuje. Je to cesta úcty a rešpektu voči hroznu, voči vínu a hlavne voči ľuďom, ktorí budú tieto vína piť.
My nechceme byť jedno z mnohých, my chceme byť jedno z mála vinárstiev a preto prinášame niečo čo spojí eleganciu, nápaditosť, štýl a identitu. Niečo, za čím si stojíme a čo patrí len pre tých čo si vážia sami seba, prácu iných a pitie vína je ich životný štýl.

Najväčšia vínna pivnica v Pukanci

V pivnici poznačenej časom i nezáujmom človeka sa spočiatku v jednoduchých podmienkach začalo rodiť víno, ktorého pôvod treba hľadať v najvyššie položených viniciach na Slovensku na úpätí Štiavnických vrchov. Dnes je to víno, v ktorom cítiť prácu a um vinohradníka ako aj maximálnu starostlivosť a srdce vinára. Víno, ktoré zasiahne zmysly priamo a intenzívne. Víno plné minerality jedinečného sopečného podložia, sviežosti, či rafinovanej ležérnosti.

Marvla Tindo

Marvla TINDO je rozhodnutie dvoch rozdielnych ľudí , ktorí majú spoločný cieľ, víziu a sen - VÍNO.
Malé vinárstvo s produkciou 8.000 až 10.000 litrov ročne vzniklo v roku 2009 a zameriava sa na výrobu odrodových akostných vín s prívlastkom a charakterom. Filozofiou vinárstva je maximálne využitie potenciálu hrozna zozbieraného vo vinohrade. Nechať prehovoriť prírodu a čas, lebo si myslíme, že byť svedkom procesu je viac ako byť jeho domnelým režisérom.

Pivnica Brhlovce

Pivnica Brhlovce je miesto, kde čas plynie inak, ešte tak postarom - analógovo. Plynutie času a intuícia sú naše najdôležitejšie pracovné nástroje v pivnici. A samozrejme skala - jej kľudná vnútorná energia.
Mohutný vulkán Sitno vyvrhol jedného dňa zo stredu zeme na povrch mračná sopečného popola a horúcej lávy, ktoré sa zmenili na mäkký tuf a tvrdý andezit. Schoval do nich vzácne poklady, bohaté žily drahých kovov a vzácnych kameňov. Stvoril tak jedinečný pôdny profil a predurčil tak charakter naších vín.
Terroir Tekov je severná hranica pestovania viniča v strednej Európe. Magické miesto, kde sa prelínajú dva svety.
Tu žijeme naše životy, na južných svahoch Štiavnických vrchov a na priľahlej Ipeľskej pahorkatine, kde vinohrady zapúštajú svoje korene do tufových a andezitových sopečných vyvrenín.

Pivnica Čajkov

Môj pohľad a chápanie vína je logickým vyústením súžitia s Čajkovskými vinicami a vínom. To, že sa od narodenia môj život točil okolo vína, znamenalo, že som už od detstva chcel vyrobiť vlastné a prirodzene to najlepšie, najkvalitnejšie víno. Časom som začal uplatňovať vedomosti zo školy, hľadať moderné spôsoby výroby a využívať nové technológie, ktoré sa čím ďalej tým viac valili zo všetkých strán. Chcel som byť lepší, než tí predo mnou. Chcel som dokázať sebe a všetkým okolo seba, že nastal nový čas, svet vína preberá nová generácia.
S odstupom času to vnímam s úsmevom, ale aj ako nenahraditeľné skúsenosti, vďaka ktorým som pochopil, aký vzácny a unikátny je Čajkov, jeho terroir, jeho tradičné odrody a sopečné podložie, ktoré umelými a násilnými postupmi nezveľaďujem, ale zapieram.
IČO 42333997
OR MV SR, sekcia verejnenej správy