Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
05
september
2019

2. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2019

Národný salón vín Slovenskej republiky 2019 je vyvrcholením série nominačných súťaží, ktorej sa môžu zúčastniť iba vína vyrobené v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky.
10
september
2019

Víno SAV 2019

Víno Slovenskej akadémie vied (SAV) je súťaž vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky, ktoré hodnotia vynikajúci slovenskí vedci - členovia Učenej spoločnosti SAV (ďalej len UčS SAV) pri odbornej garancii popredných slovenských hodnotiteľov.

Zámerom súťaže je neformálnym spôsobom, na základe anonymného výberu, odporučiť vína, ktoré by SAV využívala vo svojich zariadeniach a najmä pri rôznych svojich aktivitách s cieľom podporiť propagáciu slovenských vín vynikajúcej kvality.
28
november
2019

Novianska ochutnávka mladých vín 2019

6. ročník súťaže mladých vín regiónu Požitavie
31
december
2019

Víno roka - VínkoPRO 2019

VínkoPRO 2019 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2019.
Priebežné výsleky
Domov > Vinárstva > 

Sanzon Tokaj

Sanzon Tokaj

We founded our winery in 2014 on the 0.3 hectares plot inherited from my parents. I do not come from a winemaker-family but as I was born in the Tokaj region, we always had grapes and wines. In the last 3 years we increased our vineyards to 2,5ha, built a small but modern winery in the center of the lovely village of Erdőbénye. Individual vineyard sites we work on: Rány, Meszes and Nyakvágó with the 2 main grape of Furmint and Hárslevelű.

vingardium_01Our philosophy is to make elegant and unique wines speaking about the richness of those terroirs and keeping the fruitiness of the grape.  To achieve that we cultivate our estate strictly in bio way, not using any environment pollutant chemicals to prevent the grapes. In our winemaking technology we are using cooling fermentation and for some of our wines moderate and elegant oak barrel aging (Kádár Hungarian oak barrels, Stockinger Austrian oak barrels). The fermentation mainly happens in stainless steel tanks with exception of limited selection of our sortiment with natural fermentation in oak barrels.  


Our sortiment mainly includes dry wines and sparkling wine from the last 3 harvest and 2017 will be our first vintage to have sweet Szamorodni.

Adresa

Bethlen Gábor u. 66
3932 ERdobenye
Maďarsko
Spravuje:  Peter Drotár