Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
28
február
2018

BERTA - rodinné vína zo Strekova

Parížsky močiar - najväčší trstinový močiar na Slovensku, vďaka ktorému hrozno zo strekovských vinohradov dozrieva v špičkovej kvalite a s nezameniteľnou šťavnatou arómou.
28.02.2018 19:00
01
marec
2018

Vitis Aurea Modra 2018

Členovia vinohradníckeho a vinárskeho spolku VINCÚR si Vás dovoľujú pozvať na XVIII.ročník medzinárodnej výstavy vín Vitis Aurea Modra 2018.
01.03.2018 00:00
02
marec
2018

Degustácia v divadle

Divadlo v prepojení s ochutnávkou kvalitného vína, alebo to najlepšie z Nitrianskej vinohradníckej oblasti:
Château Topoľčianky, Víno Nichta, Velkeer, Terra Wylak, Frtus winery, PD Mojmírovce, Žitavské vinice, Tajna vineyards & winery, Vinárstvo Trnovec
02.03.2018 16:00
Domov > Udalosti > Súťaže > 

VÍNO SPU 2016

VÍNO SPU 2016
Vážení priatelia a milovníci vína, v mene Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva (FZKI) SPU v Nitre si Vás dovoľujeme informovať, že dňa 4. 5. 2016 sa pod odborným vedením Ing. Štefana Ailera uskutoční odborná degustácia ôsmeho ročníka celoslovenskej súťažnej výstavy vín „VÍNO SPU 2016“.
Registrácia vzoriek: do 29.04.2016
Hodnotenie vzoriek: od 04.05.2016 09:00do 04.05.2016 14:00
Ďalšie informácie získate na: www.vinospu.sk

Na vašu účasť sa teší: Organizačný výbor 8. ročníka súťažnej výstavy vín VÍNO SPU 2016.
Celé meno Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity
Adresa Tr. A. Hlinku 2
PSČ 949 76
Mesto Nitra
Štát Slovenská republika
Tr. A. Hlinku 2, 949 76 Nitra, Slovakia

Organizátor

Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva SPU v Nitre (KOVV)

Katedra prechádza v rámci vedecko-výskumnej činnosti miernou zmenou profilácie z dôvodu dobudovania Výskumného centra AgroBioTech. Katedra sa začala zameriavať na hodnotenie zdrojov biologicky cenných a nutričných látok v ovocí, hrozne a víne a optimalizovanie spracovania suroviny s cieľom čo najviac zachovať tieto látky v čerstvej ovocnej šťave, mušte a vo víne.
Výskum v oblasti úprav pestovateľskej technológie ovocných drevín v podmienkach meniacej sa klímy (ochrana proti abiotickým faktorom, ochrana proti chorobám a škodcom, hnojenie, rez), ako aj na zmeny letových kriviek hospodársky najvýznamnejších chorôb a škodcov ovocných drevín a viniča hroznorodého.
Výskum v oblasti výroby ovocných a hroznových štiav a vína a porovnávanie nutričnej kvality ovocných a hroznových nápojov vyrobených rôznym spôsobom, sledovať dynamiku zmien napr. antioxidačnej aktivity počas skladovania čerstvých, tepelne neošetrených štiav s cieľom určenia vhodnej dĺžky a spôsobu skladovania.
Email
Telefón+421 37 6414721
Webvinospu.sk
Názov účtu Poplatok sa hradí pri doručení vzorky.

Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva SPU v Nitre (KOVV)

Zber vzoriek: 25.04.2016 08:00 - 29.04.2016 15:00
Osobne
Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva, SPU v Nitre
Nitra
v čase od 8:00 do 15:00
kontakt: Zuzana Sabová – 037/641 4721, 0903 865106; Eduard Pintér - 037/641 4714, 0908 328659

Pivnica pod Hradom

Zber vzoriek: 25.04.2016 14:00 - 29.04.2016 19:00
Osobne
Pivnica pod Hradom, Podzámska 1
Nitra
v čase od 14:00 do 19:00
kontakt 0911 109819

Dubovský a Grančič, s.r.o.

Zber vzoriek: 25.04.2016 08:00 - 29.04.2016 16:30
Osobne
Vinárstvo Dubovský a Grančič, Zuby 293, 900 21 Svätý Jur
Svätý Jur
v čase od 8:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:30

Osobný odber priamo u vinára

Zber vzoriek: 28.04.2016 00:00 - 29.04.2016 00:00
Osobne
Osobný odber priamo u vinára
v termíne 28.-29.4.2016,
prosíme vyznačiť v prihláške

Kategórie

I. biele suché vína

obsah zvyškového cukru 0-4 g/l, alebo až do 9 g/l, ak celkový obsah celkových kyselín nie je o viac ako 2 g/l nižší ako obsah cukru
Počet prihlásených: 83 vzoriek

II. biele polosuché a polosladké vína

obsah zvyškového cukru 4 (9) až 45 g/l
Počet prihlásených: 37 vzoriek

III. ružové vína suché, polosuché a polosladké

obsah zvyškového cukru 0-45 g/l
Počet prihlásených: 25 vzoriek

IV. červené suché vína

obsah zvyškového cukru 0-4 (9) g/l
Počet prihlásených: 52 vzoriek

V. prírodne sladké vína

bez rozdielu farby, obsah zvyškového cukru nad 45 g/l
Počet prihlásených: 5 vzoriek

Medaila

Zlatá medaila

88 - 100 bodov
88 b

Strieborná medaila

84 - 87,99 bodov
84 b

Bronzová medaila

80 - 83,99 bodov
80 b

Šampión

Šampión VÍNO SPU 2016 v kategórii bielych suchých vín

vína kategórie I.

Šampión Víno SPU 2016 v kategórii bielych polosuchých a polosladkých vín

vína kategórie II.

Šampión VÍNO SPU 2016 v kategórii červených suchých vín

vína kategórie IV.

Víťaz v kategórii ružových vín VÍNO SPU 2016

vína kategórie III.

Víťaz v kategórii prírodne sladkých vín VÍNO SPU 2016

vína kategórie V.

Iné

Najvyššie hodnotený slovenský novošľachtenec VÍNO SPU 2016

cena pre najlepšie víno vyrobené zo slovenských novošľachtencov

Cena REKTORA SPU pre najvyššie hodnotené suché víno

Cena DEKANKY FZKI pre najvyššie hodnotené víno ročníka 2015

 Prihláška do súťaže VÍNO SPU NITRA 2016

Prihláška na stiahnutie, prosíme doručiť na odberné miesto spolu so vzorkami

 VÝSLEDKY SÚŤAŽE VÍNO SPU NITRA 2016

Výsledky súťaže Víno SPU Nitra 2016
Spravuje:  pko Štefan Ailer edo zuzana