Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
22
september
2018

Deň otvorených tokajských pivníc 2018

Pozývame Vás na 14. ročník prehliadky pivníc spojený s ochutnávkou tokajských vín, ktorý sa uskutoční:
22. septembra 2018 v sobotu od 9. 00 – 19. 00 hod vo Veľkej Tŕni, Malej Tŕni, Viničkách.
Lístky si môžete zakúpiť prostredníctvom www.tokajregnum.sk, prípadne na železničnej stanici Slovenské Nové Mesto 22.9.2017 od 9:00 do 14:00 hod.

Vinári z TOKAJA
22.09.2018 09:00
28
september
2018

Nitriansky vínny festival 2018

28. a 29. september sú dni, kedy budú nitrianske hradné pivnice už po deviaty raz otvorené pre všetkých milovníkov dobrého vína. Po roku Vás opäť srdečne pozývame na Nitriansky vínny festival!
28.09.2018 17:00
13
október
2018

Spojenie jedla s vínom v MOVINE

Zažite jedinečné spojenie chutí počas návštevy vo vinárstve MOVINO. Milovníci vín si prídu na svoje pri zaujímavých spojeniach vína a jedla vo forme netradičných kanapiek. Fanúšikovia umenia majú možnosť si pozrieť zaujímavú výstavu ako aj nahliadnuť do novozrekonštruovaných pivničných priestorov.
13.10.2018 16:00
Domov > Články > Súťaže > 

Šampióni NSV, ružový Cabernet

Šampióni NSV, ružový Cabernet

V ročníku 2010 boli najväčšou nádejou ružové vína. Vysoké kyseliny, florálna aromatika a výrazná vôňa najviac pristanú rosé vínam. Je pravda, že v ročníku 2010 bolo viacero nádherných vín. Preto som s napätím očakával výsledky Národného salónu vín v kategórii ružových vín.

vinkor-csr-10

Cabernet Sauvignon rosé 2010 neskorý zber,

Vinkor, Ing. Ján Vršek Vinosady

Víno jemne sýtejšej farby, s príťažlivým lososovo ružovým odtieňom.

Vôňa je veľmi intenzívna, začína sa podmanivou zelenou aromatikou listov čiernej ríbezle v kombinácii so šťavnato pôsobiacim zeleným egrešom s prechodom do vinohradníckej broskyne. V druhej vlne prichádza ovocie. Vôňa malín, lesných jahôd a šťavnatosť čerešní. Po celý čas sa v pozadí drží tón zeleného egreša.

Chuť sa nestratí ani po mimoriadne intenzívnej vôni. Pôsobí ovocne, sviežo a mimoriadne šťavnato. Prelínajú sa v nej maliny s egrešovými tónmi a niekde medzitým sa objaví aj červená ríbezľa.

Hrozno pochádza z Dvorov nad Žitavou , dosiahlo cukornatosť 21 °NM. Celý objem hrozna bol spracovaný na ružové víno, priamym lisovaním pri nízkom tlaku, 0,7 atm, bez nakvášania. Víno kvasilo pri nízkej teplote, iba 13 °C.