Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

postup31postup32postup33

26
máj
2019

VÍNO CHOČA 2019

XXI. Ročník Požitavskej výstavy vín
06
jún
2019

Zlatý pohár Česko Slovenska 2019

Zlatý pohár Česko Slovenska je jedinečná soutěž českých a slovenských vín, která propojuje dva historicky a kulturně blízké trhy a má unikátní po-soutěžní přesah do aktivit spojených s propagací vína.
06
august
2019

AWC Vienna 2019

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. Vinár Michael Edlmoser založil súťaž, ktorá sa stala jednou z najväčších a najdôležitejších súťaží na svete. Počet vzoriek sa pohybuje okolo 13.000 a počet zúčastnených vinárstiev dosahuje takmer 2.000.
28
november
2019

Novianska ochutnávka mladých vín 2019

6. ročník súťaže mladých vín regiónu Požitavie
31
december
2019

Víno roka - VínkoPRO 2019

VínkoPRO 2019 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2019.
Priebežné výsleky
Domov > Články > Súťaže > 

Šampióni NSV, ružový Cabernet

Šampióni NSV, ružový Cabernet

V ročníku 2010 boli najväčšou nádejou ružové vína. Vysoké kyseliny, florálna aromatika a výrazná vôňa najviac pristanú rosé vínam. Je pravda, že v ročníku 2010 bolo viacero nádherných vín. Preto som s napätím očakával výsledky Národného salónu vín v kategórii ružových vín.

vinkor-csr-10

Cabernet Sauvignon rosé 2010 neskorý zber,

Vinkor, Ing. Ján Vršek Vinosady

Víno jemne sýtejšej farby, s príťažlivým lososovo ružovým odtieňom.

Vôňa je veľmi intenzívna, začína sa podmanivou zelenou aromatikou listov čiernej ríbezle v kombinácii so šťavnato pôsobiacim zeleným egrešom s prechodom do vinohradníckej broskyne. V druhej vlne prichádza ovocie. Vôňa malín, lesných jahôd a šťavnatosť čerešní. Po celý čas sa v pozadí drží tón zeleného egreša.

Chuť sa nestratí ani po mimoriadne intenzívnej vôni. Pôsobí ovocne, sviežo a mimoriadne šťavnato. Prelínajú sa v nej maliny s egrešovými tónmi a niekde medzitým sa objaví aj červená ríbezľa.

Hrozno pochádza z Dvorov nad Žitavou , dosiahlo cukornatosť 21 °NM. Celý objem hrozna bol spracovaný na ružové víno, priamym lisovaním pri nízkom tlaku, 0,7 atm, bez nakvášania. Víno kvasilo pri nízkej teplote, iba 13 °C.