Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
22
január
2019

ProdExpo International Wine Competition & Guide, Moscow 2019

Moskovská medzinárodná súťaž, ktorá je súčasťou najväčšieho moskovského veľtrhu ProdExpo, nie je len príležitosťou získať medailu, ale aj osloviť potencionálnych klientov.
01
marec
2019

Vitis Aurea Modra 2019

Členovia vinohradníckeho a vinárskeho spolku VINCÚR si Vás dovoľujú pozvať na XIX.ročník medzinárodnej výstavy vín Vitis Aurea Modra 2019.
27
marec
2019

Vienále Topoľčianky 2019

Vienále Topoľčianky je unikátny projekt pod záštitou vinárstva Château Topoľčianky, pri ktorom hodnotenie vína majú v rukách výhradne dámy. Už po jedenásty krát sa stretnú degustátorky, tentokrát v priestoroch Vinárskeho závodu Topočianky, aby vybrali to najlepšie z 12 kategórií hodnotených vín.
27
apríl
2019

Víno Bojnice 2019

19. ročník súťaže vín s medzinárodnou účasťou.
VINUM BOJNICE
Víno Bojnice je jednou z nominačných súťaží Národného salónu vín Slovenskej republiky 2019.
05
máj
2019

Dni vína 2019 Nemčiňany

1981-2019 spolu 39 rokov výstav vín v Nemčiňanoch.
Odborná degustácia vín DNI VÍNA 2019 je zároveň nominačnou súťažou Národného salónu vín.
26
máj
2019

VÍNO CHOČA 2019

XXI. Ročník Požitavskej výstavy vín
05
júl
2019

Požitavský festival vína

Prvý festival požitavských vín na jednom mieste.
Domov > Články > Súťaže > 

Šampióni NSV, ružový Cabernet

Šampióni NSV, ružový Cabernet

V ročníku 2010 boli najväčšou nádejou ružové vína. Vysoké kyseliny, florálna aromatika a výrazná vôňa najviac pristanú rosé vínam. Je pravda, že v ročníku 2010 bolo viacero nádherných vín. Preto som s napätím očakával výsledky Národného salónu vín v kategórii ružových vín.

vinkor-csr-10

Cabernet Sauvignon rosé 2010 neskorý zber,

Vinkor, Ing. Ján Vršek Vinosady

Víno jemne sýtejšej farby, s príťažlivým lososovo ružovým odtieňom.

Vôňa je veľmi intenzívna, začína sa podmanivou zelenou aromatikou listov čiernej ríbezle v kombinácii so šťavnato pôsobiacim zeleným egrešom s prechodom do vinohradníckej broskyne. V druhej vlne prichádza ovocie. Vôňa malín, lesných jahôd a šťavnatosť čerešní. Po celý čas sa v pozadí drží tón zeleného egreša.

Chuť sa nestratí ani po mimoriadne intenzívnej vôni. Pôsobí ovocne, sviežo a mimoriadne šťavnato. Prelínajú sa v nej maliny s egrešovými tónmi a niekde medzitým sa objaví aj červená ríbezľa.

Hrozno pochádza z Dvorov nad Žitavou , dosiahlo cukornatosť 21 °NM. Celý objem hrozna bol spracovaný na ružové víno, priamym lisovaním pri nízkom tlaku, 0,7 atm, bez nakvášania. Víno kvasilo pri nízkej teplote, iba 13 °C.