Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
18
november
2017

Mladé víno v MOVINE

Mladé vína z produkcie vinárstva MOVINO môžete ochutnať
priamo v ich “rodisku” s výkladom od domácich pivničných majstrov.

Čaká na vás veľa dobrého vína ako aj chutné regionálne špeciality.

Vstupné 15 eur na osobu. V cene je zahrnutá ochutnávka 8 vzoriek vín, záhryz vo forme regionálnych špecialít, prehliadka výrobných priestorov.

Počet miest je limitovaný. Rezervácie na info@movino.sk alebo na telefónnom čísle 0903 650 691.

Tešíme sa na vás!
18.11.2017 16:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00
Domov > Články > Súťaže > 

Šampióni NSV, ružový Cabernet

Šampióni NSV, ružový Cabernet

V ročníku 2010 boli najväčšou nádejou ružové vína. Vysoké kyseliny, florálna aromatika a výrazná vôňa najviac pristanú rosé vínam. Je pravda, že v ročníku 2010 bolo viacero nádherných vín. Preto som s napätím očakával výsledky Národného salónu vín v kategórii ružových vín.

vinkor-csr-10

Cabernet Sauvignon rosé 2010 neskorý zber,

Vinkor, Ing. Ján Vršek Vinosady

Víno jemne sýtejšej farby, s príťažlivým lososovo ružovým odtieňom.

Vôňa je veľmi intenzívna, začína sa podmanivou zelenou aromatikou listov čiernej ríbezle v kombinácii so šťavnato pôsobiacim zeleným egrešom s prechodom do vinohradníckej broskyne. V druhej vlne prichádza ovocie. Vôňa malín, lesných jahôd a šťavnatosť čerešní. Po celý čas sa v pozadí drží tón zeleného egreša.

Chuť sa nestratí ani po mimoriadne intenzívnej vôni. Pôsobí ovocne, sviežo a mimoriadne šťavnato. Prelínajú sa v nej maliny s egrešovými tónmi a niekde medzitým sa objaví aj červená ríbezľa.

Hrozno pochádza z Dvorov nad Žitavou , dosiahlo cukornatosť 21 °NM. Celý objem hrozna bol spracovaný na ružové víno, priamym lisovaním pri nízkom tlaku, 0,7 atm, bez nakvášania. Víno kvasilo pri nízkej teplote, iba 13 °C.