MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.
Domov > Články > Súťaže > 

Šampióni NSV, hrozienkový výber z Cabernetu

Šampióni NSV, hrozienkový výber z Cabernetu

Husársky kúsok sa podaril spoločnosti Malokarpatská vinohradnícka spoločnosť. Len pred niekoľkými týždňami uviedla na trh značku Comes a hneď sa jedno z vín stalo šampiónom kategórie Národného salónu vín. Cabernet Sauvignon rosé 2009, hrozienkový výber, dve nezávislé komisie označili za najlepšie víno spomedzi prírodne sladkých, tichých vín.

mvs-csr-hv-09MVS prakticky vznikla odpredajom portfólia spoločnosti Vitis Pezinok. Vitis predal zavedené značky ako Kláštorné, Vinea, Karpatské Brandy Špeciál,  Chateau Pezinok, Terra Bozin. To čo má najväčšiu cenu však nepredali a to sú vinohrady. Po prvýkrát spracovali úrodu ročníka 2009 a snažili sa z nej vyrobiť seriózne vína. Najlepšie z nich uvoľnili až nedávno v novovytvorenej línii Comes. Cabernet Sauvignon rosé 2009, hrozienkový výber, je zaradený do tejto línie a ide naozaj o veľmi zaujímavé víno.
 
Cabernet Sauvignon rosé 2009, hrozienkový výber MVS

Výrazná farba, zlatistého až jantárového odtieňa s ľahkým ružovým odleskom.
Vo výraznej vôni nájdete výrazný prejav sušených hrozienok a medovoplástových aróm na pozadí aróm vlašského orecha. Z ovocných aróm sa najvýraznejšie prejavuje aróma sušenej figy.
Chuť je pevná mohutná, s prejavom vlašského orecha, medovosti, a príjemne sviežich, šťavnato pôsobiacich citrusových aróm. Víno je v štruktúre pevné extraktívne s harmonickým pomerom cukrov a kyselín, ktoré v závere vytvárajú príjemnú sviežu dochuť. Vo výdychu krásne kyslasté sušené hrozienka a sušená figa.
Hrozno pochádza z vlastných vinohradov v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, obec Pezinok, hon Holbove. Víno má 9,5 % alkoholu, 110 g zvyškového cukru a  7,35 g/l kyselín. Cukornatosť hrozna pri zbere dosiahla 28 °NM a hrozno pochádza z 8 rokov starého vinohradu, ktorý j evysadený na ílovitej pôde.