Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

postup31postup32postup33

27
marec
2019

Vienále Topoľčianky 2019

Vienále Topoľčianky je unikátny projekt pod záštitou vinárstva Château Topoľčianky, pri ktorom hodnotenie vína majú v rukách výhradne dámy. Už po jedenásty krát sa stretnú degustátorky v Topoľčiankach, tentokrát v priestoroch Vinárskeho závodu Topoľčianky, aby vybrali to najlepšie z 12 kategórií hodnotených vín.
31
marec
2019

Víno Vráble 2019

Organizačný výbor výstavy zostavený z členov Združenia vrábeľských vinohradníkov, ZO Slovenského zväzu záhradkárov vo Vrábľoch a mesta Vráble usporiadajú 28. ročník súťažnej výstavy vín VÍNO VRÁBLE 2019, s nasledovným štatútom, ktorý je záväzný pre všetkých zúčastnených účastníkov.
04
apríl
2019

Agrovíno 2019

XXIII. VÝSTAVA SLOVENSKÝCH VÍN
05
apríl
2019

ŠURANY 2019

X. Požitavská výstava vín Šurany 2019
11
apríl
2019

Gustus Juvenilis 2019

Nitrianska súťaž, špecializujúca sa na degustátorov mladších ako 35 rokov.
13
apríl
2019

Vínne hody 2019

Súťažná výstava vín Vieska nad Žitavou 2019, 10. ročník
Národná súťaž slovenských novošlachtencov.
17
apríl
2019

Kráľovský Rizling, Svätý Jur 2019

Súťaž zameraná na odrodu Rizling rýnsky, ktorej pestovanie má vo Svätom Jure dlhodobú tradíciu a obľúbenosť.
27
apríl
2019

Víno Bojnice 2019

19. ročník súťaže vín s medzinárodnou účasťou.
VINUM BOJNICE
Víno Bojnice je jednou z nominačných súťaží Národného salónu vín Slovenskej republiky 2019.
30
apríl
2019

VÍNO SPU 2019

Vážení priatelia a milovníci vína,
v mene Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva (FZKI) SPU v Nitre si Vás dovoľujeme informovať, že dňa 30.4.2019 sa uskutoční odborná degustácia 11. ročníka celoslovenskej súťažnej výstavy vín „VÍNO SPU 2019“.
"Na Slovensku sa organizuje mnoho súťaží vín, ale táto, jediná, sa koná na vinohradnícko – vinárskej, AKADEMICKEJ pôde."
02
máj
2019

Concours mondial de Bruxelles 2019

Concours mondial de Bruxelles, bezpochýb jedna z najprestížnejších svetových súťaží sa v roku 2019 vracia späť do Európy. Presnejšie do švajčiarskeho Aigle, neďaleko Ženevského jazera. Ako sa už stalo dobrým zvykom, ZVVS opäť podporuje účasť na súťaži úhradou dopravných nákladov a pre členov ZVVS aj čiastočnou úhradou štartovného. Motiváciou môže byť aj prezentácia víťazných vín v priestoroch Národného salónu vín.
05
máj
2019

Dni vína 2019 Nemčiňany

1981-2019 spolu 39 rokov výstav vín v Nemčiňanoch.
Odborná degustácia vín DNI VÍNA 2019 je zároveň nominačnou súťažou Národného salónu vín.
07
máj
2019

Víno Hlohovec 2019

11. ročník súťažnej výstavy vín.
Súťaž je nominačnou pre Národný salón vín Slovenskej republiky.
09
máj
2019

Víno Tirnavia 2019, International Wine Competition

Mesto Trnava, v úlohe hlavného organizátora, vyhlasuje XVII. ročník súťaže Víno Tirnavia. V ankete vinárov bola vyhlásená za najlepšiu slovenskú súťaž.
14
máj
2019

1. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2019

Národný salón vín Slovenskej republiky 2019 je najvyššou súťažou vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky.
15
máj
2019

Pinot masters Limbach 2019

Cieľom výstavy je vyzdvihnúť a zdôrazniť kvalitu, zaujímavosť a rozmanitosť vín vyrobených z “Pinot“ rodiny.
26
máj
2019

VÍNO CHOČA 2019

XXI. Ročník Požitavskej výstavy vín
06
jún
2019

Zlatý pohár Česko Slovenska 2019

Zlatý pohár Česko Slovenska je jedinečná soutěž českých a slovenských vín, která propojuje dva historicky a kulturně blízké trhy a má unikátní po-soutěžní přesah do aktivit spojených s propagací vína.
Cíle soutěže vín Zlatý pohár Československa
Podpořit snahu o vznik a distribuci co nejkvalitnějších vín prostřednictvím odborného a nestranného zhodnocení vín.
Přispět k těsnějšímu propojení dvou velice podobných a historicky, jazykově a kulturně provázaných trhů v oblasti výroby a distribuce vína.
Zprostředkovat platformu, kde dochází k setkávání výrobců vín, distributorů vín, odborníků a spotřebitelů. Vzájemným porovnáním, sdílením názorů, zkušeností, myšlenek přispět k rozvoji odvětví.
Přispět k rozšíření odbytového trhu pro výrobce a distributory vín a zároveň k větší znalosti vín tuzemských i našich nejbližších sousedů mezi laickou i odbornou veřejností.
28
november
2019

Novianska ochutnávka mladých vín 2019

6. ročník súťaže mladých vín regiónu Požitavie
Domov > Články > Súťaže > 

Hubert má striebro z Paríža.

Hubert má striebro z Paríža.

V eufórii ktorú vyvolal Šampión Vinalies internationales Paris 2010, tak trochu zanikli úspechy ostaných vinárov. Na verejnosť pravdepodobne neprenikla informácia o personálnej výmene na poste výrobného riaditeľa v spoločnosti Hubert J.E. Exriaditeľ spoločnosti Ing. Štefan Ailer PhD, vďaka ktorému sa kvalita šumivých vín Hubert dostala na TOP úroveň, zmenil pôsobisko a na jeho miesto nastúpila, Ing. Ingrid Vajcziková, PhD.

Štefan Ailer bol dušou sereďských vín. Sám ich koncipoval, vyberal základné vína, dozeral na tvorbu kupáží, proste riadil všetky dôležité úkony pri vzniku sektov. Kládol som si otázku aký vplyv bude mať výmena na tomto poste na štýl nových sektov. Ingrid Vajcziková je veľmi zdatný enológ, no naskočiť na rýchlik môže byť predsa len problém. Na sekte to nie je poznať hneď pretože kým prídu na trh jej vína, chvíľu to potrvá. Jedným z prvých produktov ktorý sa objavil na trhu a je pod ním podpísaná Ingrid Vajcziková je Hubert deLuxe. 
hubert-de-luxeV Paríži s ním získala striebro, čím nadviazala na viacročné úspechy jej predchodcu nemennú kvalitu sektu. Zisk striebornej medaile viacerí pokladajú za samozrejmosť aj keď to tak pochopiteľne nie je.hubert-de-luxe

Hubert de Luxe

Zlatisto zelenkavá farba vína s trošku väčšími bublinkami a bohatým perlením.
Vôňa je príjemne muškátovo sladká, pritom svieža s náznakom príjemnej sviežosti. V chuti víno vyniká harmóniou perlenia. sladkosťou a sviežosťou kyselín. Príjemná muškátová až muškátovo korenistá aromatika. Víno je dokonale zladené, perzistentné, a harmonické.
Hubert de Luxe sa vyrába technológiou Asti. Je to technológia vďaka ktorej možno pripraviť sekt aj z aromatických odrôd. Pri klasickom spôsobe výroby šumivých vín, t.j. pri sekundárnej fermentácii sa aromatika tých to vín rozkladá a ostávajú horké. Zvládnuť túto technológiu, nie je práve jednoduché. Svedčí o tom aj skutočnosť, že napr. Bohemia sekt nemá obdobný produkt v ponuke aj keď sa o to snažili. Pri výrobe sektu Hubert de Luxe sa v priebehu septembra spracuje mušt z odrôd Muškát Otonel, Műller Thurgau a Irsaj Oliver. Tieto mušty sa potom po celý rok držia schladené na teploty blízke nule aby sa zabránilo ich fermentácii. K ich kupážovaniu a fermentácii dochádza po častiach v priebehu roka tak aby víno na trhu bolo vždy mladé a svieže s výraznou aromatikou.