Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
28
február
2018

BERTA - rodinné vína zo Strekova

Parížsky močiar - najväčší trstinový močiar na Slovensku, vďaka ktorému hrozno zo strekovských vinohradov dozrieva v špičkovej kvalite a s nezameniteľnou šťavnatou arómou.
28.02.2018 19:00
01
marec
2018

Vitis Aurea Modra 2018

Členovia vinohradníckeho a vinárskeho spolku VINCÚR si Vás dovoľujú pozvať na XVIII.ročník medzinárodnej výstavy vín Vitis Aurea Modra 2018.
01.03.2018 00:00
02
marec
2018

Degustácia v divadle

Divadlo v prepojení s ochutnávkou kvalitného vína, alebo to najlepšie z Nitrianskej vinohradníckej oblasti:
Château Topoľčianky, Víno Nichta, Velkeer, Terra Wylak, Frtus winery, PD Mojmírovce, Žitavské vinice, Tajna vineyards & winery, Vinárstvo Trnovec
02.03.2018 16:00
Domov > Články > Súťaže > 

Cabernet z Topoľčianok.

Cabernet z Topoľčianok.

Viem, že od Vinitaly ubehol už poriadne dlhý čas. Aj tak by som sa ale rád vrátil k k vínu, ktoré získalo striebornú medailu na konkurze vo Verone. Pokiaľ ste si pred slovo „striebornú“ doplnili slovíčko „iba“, ste na veľkom omyle. Vo Verone dostanú medailu iba prvé 4 vína v kategórii. Víno s najvyšším počtom bodov dostane veľkú zlatú, víno za ním zlatú, tretie striebornú a štvrté bronzovú. Všetky ostatné nad 85 bodov získajú Grand menzione, diplom ktorý má vo svete meno. To znamená, že aj bronzová medaila z Verony môže byť viac, ako zlato z iných výstav. Vínom ktorému sa podarilo takto zabodovať je Cabernet Sauvignon rosé 2007, Chateau Topoľčianky.


chatop01
Cabernet Sauvignon rosé 2007, neskorý zber, Chateau Topoľčianky.
Cabernet Sauvignon rosé 2007, neskorý zber Chateau Topoľčianky

Víno je číre a farba vína je príkladne lososovo ružová. Výrobca ju označil ako farbu šípkového čaju, čo je možno správnejšie pomenovanie. Podľa toho akého lososa si predstavujete.

Vôňa vína je aj v podchladenom stave dostatočne intenzívna, čistá a lákavá. Obligátna vôňa lesných jahôd a malín je v tomto prípade obohatená ešte o vôňu normálnych jahôd. Je príjemne nasladlá a svieža.

Chuť je plná, výrazne ovocná, lesné jahody sú v chuti dominantné. Kyselina sa sama o sebe prakticky ani neprejavuje, vďaka prítomnému zvyškovému cukru, ktorý si ale v správne vychladenom víne takmer neuvedomíte, avšak úroveň kyseliny robí víno pekne sviežim a harmonickým. Dochuť je čistá a dlhá, ešte po pár desiatkach sekúnd cítite ovocnú chuť v ústach.

Víno je dokonale vyharmonizované. Rovnováha medzi kyselinkami, zvyškovým cukrom a charakter ovocnosti robí víno nevšedne harmonickým.

Bodové hodnotenie: 93 bodov

tv