Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
22
október
2018

Valné zhromaždenie

Valné zhromaždenie členov TERROIR POŽITAVIE a školenie degustátorov.
22.10.2018 16:00
23
október
2018

Svätokatarínske víno 2018

Svätokatarínske víno je značkou, ktorá garantuje kvalitu mladých vín. Nevyhnutnou podmienkou na udelenie známky Svätokatarínske víno je senzorické posúdenie vín a výber iba tých najlepších.
23.10.2018 11:00
10
november
2018

Festival vín Chute Malých Karpát

V sobotu 10. novembra 2018 bude Slovensko v oblasti Malých Karpát žiť nielen komunálnymi voľbami, ale najmä dobrým vínom. V obciach Pezinok, Šenkvice, Vinosady, Modra, Častá, Doľany, Suchá nad Parnou a Ružindol sa od 11:00 do 21:00 hod. otvoria brány profesionálnych vinárstiev. Už po tretí raz sa tak môžu milovníci kvalitného vína a dobrého jedla zúčastniť jesenného festivalu otvorených pivníc s názvom Chute Malých Karpát.
10.11.2018 00:00

Spôsoby spracovania

Odrodové

Akostné víno, vyrobené z hrozna, rmutu alebo hroznového muštu jednej odrody, s povolenou prímesou iných odrôd najviac 15%

Cuvée

Cuvée (alebo Cuvee - názov používaný na anglických vínnych vinetách) je označenie zmesi vín, spravidla pripravených z niekoľkých odrôd, či z jednej odrody, z niekoľkých vín z rôznych nádob.
Cuvée môže byť zmiešané z viacerých ako dvoch odrôd, vtedy sa však na vinete vyznačuje percentuálny podiel jednotlivých odrôd. Cuvée neoznačuje zmiešanie strapcov vína v danom pomere, ale až finálnych vín.

Výber

Cuvée vyrobené z jednej odrody pochádzajúcej z viacerých vinohradov, alebo nádob, prípadne ročníkov.

Značkové

Akostné víno, vyrobené z hrozna alebo zmesi hrozna jednotlivých odrôd, alebo zmiešaním rmutu, alebo hroznového muštu, alebo jednotlivých akostných odrodových vín podľa receptúry výrobcu, so stálou kvalitou a charakterom