Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
28
február
2018

BERTA - rodinné vína zo Strekova

Parížsky močiar - najväčší trstinový močiar na Slovensku, vďaka ktorému hrozno zo strekovských vinohradov dozrieva v špičkovej kvalite a s nezameniteľnou šťavnatou arómou.
28.02.2018 19:00
01
marec
2018

Vitis Aurea Modra 2018

Členovia vinohradníckeho a vinárskeho spolku VINCÚR si Vás dovoľujú pozvať na XVIII.ročník medzinárodnej výstavy vín Vitis Aurea Modra 2018.
01.03.2018 00:00
02
marec
2018

Degustácia v divadle

Divadlo v prepojení s ochutnávkou kvalitného vína, alebo to najlepšie z Nitrianskej vinohradníckej oblasti:
Château Topoľčianky, Víno Nichta, Velkeer, Terra Wylak, Frtus winery, PD Mojmírovce, Žitavské vinice, Tajna vineyards & winery, Vinárstvo Trnovec
02.03.2018 16:00

Spôsoby spracovania

Odrodové

Akostné víno, vyrobené z hrozna, rmutu alebo hroznového muštu jednej odrody, s povolenou prímesou iných odrôd najviac 15%

Cuvée

Cuvée (alebo Cuvee - názov používaný na anglických vínnych vinetách) je označenie zmesi vín, spravidla pripravených z niekoľkých odrôd, či z jednej odrody, z niekoľkých vín z rôznych nádob.
Cuvée môže byť zmiešané z viacerých ako dvoch odrôd, vtedy sa však na vinete vyznačuje percentuálny podiel jednotlivých odrôd. Cuvée neoznačuje zmiešanie strapcov vína v danom pomere, ale až finálnych vín.

Výber

Cuvée vyrobené z jednej odrody pochádzajúcej z viacerých vinohradov, alebo nádob, prípadne ročníkov.

Značkové

Akostné víno, vyrobené z hrozna alebo zmesi hrozna jednotlivých odrôd, alebo zmiešaním rmutu, alebo hroznového muštu, alebo jednotlivých akostných odrodových vín podľa receptúry výrobcu, so stálou kvalitou a charakterom