Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
05
september
2019

2. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2019

Národný salón vín Slovenskej republiky 2019 je vyvrcholením série nominačných súťaží, ktorej sa môžu zúčastniť iba vína vyrobené v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky.
10
september
2019

Víno SAV 2019

Víno Slovenskej akadémie vied (SAV) je súťaž vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky, ktoré hodnotia vynikajúci slovenskí vedci - členovia Učenej spoločnosti SAV (ďalej len UčS SAV) pri odbornej garancii popredných slovenských hodnotiteľov.

Zámerom súťaže je neformálnym spôsobom, na základe anonymného výberu, odporučiť vína, ktoré by SAV využívala vo svojich zariadeniach a najmä pri rôznych svojich aktivitách s cieľom podporiť propagáciu slovenských vín vynikajúcej kvality.
28
november
2019

Novianska ochutnávka mladých vín 2019

6. ročník súťaže mladých vín regiónu Požitavie
31
december
2019

Víno roka - VínkoPRO 2019

VínkoPRO 2019 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2019.
Priebežné výsleky

Iné

Školenie vína má mnoho podôb, jednou z nich je aj zrenie bieleho muštu na červených šupkách...

Degustačná hodnota 0

Zastavené kvasenie

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Založila som víno z ríbezlí a už po 5 dňoch prestalo kvasiť. Skúšala som zátku riadne utesniť plastelínou a nič, nepomohlo. Je možné, že sa to stalo preto že víno je v chladnej miestnosti? Neviem čo s tým mám robiť...ďakujem za radu.
 

Prvé stáčanie vína.

Dobrý deň, poprosil by som o informáciu, ako postupovať po vykvasení vina, aké prípravky sú vhodné na ďalšie odkalenie, respektíve vyčistenie a ošetrenie vina a čí už môžem víno stočiť z kvasiniek, keď už prebehol proces kvasenia? Ďakujem B.

Pomalé kvasenie a sladká chuť

Ing. Vladimír B., Zlaté Moravce (24. októbra 2003)

Víno vyrábam len v malom objeme. Tento rok mi pri počiatočnom kvasení vytieklo z 50 litrových fliaš dos? veľké množstvo muštu, pretože som fľaše asi naplnil viac ako bolo potrebné. Od naplnenia fliaš ubehli už 4 týždne. Kvasenie je veľmi pomalé a mladé víno obsahuje ešte dos? veľké množstvo zvyškového cukru. Skúšal som zahrievanie a dolial predpísané množstvo umelých kvasiniek a živnej soli. Kvasenie je však aj naďalej veľmi pomalé a chu? ostáva sladká. Aké opatrenie mám ešte urobi??

 

Vínne fľaše (demižóny) sa majú pred alkoholovým kvasením naplni? muštom tak, aby po naplnení ostalo okolo 10-20 % objemu nádoby voľný priestor. Vždy záleží na teplote kvasenia. Čím je teplota vyššia, tým býva počiatočné búrlivé ...