MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

Iné

Školenie vína má mnoho podôb, jednou z nich je aj zrenie bieleho muštu na červených šupkách...

Degustačná hodnota 9

Zastavené kvasenie

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Založila som víno z ríbezlí a už po 5 dňoch prestalo kvasiť. Skúšala som zátku riadne utesniť plastelínou a nič, nepomohlo. Je možné, že sa to stalo preto že víno je v chladnej miestnosti? Neviem čo s tým mám robiť...ďakujem za radu.
 

Prvé stáčanie vína.

Dobrý deň, poprosil by som o informáciu, ako postupovať po vykvasení vina, aké prípravky sú vhodné na ďalšie odkalenie, respektíve vyčistenie a ošetrenie vina a čí už môžem víno stočiť z kvasiniek, keď už prebehol proces kvasenia? Ďakujem B.

Pomalé kvasenie a sladká chuť

Ing. Vladimír B., Zlaté Moravce (24. októbra 2003)

Víno vyrábam len v malom objeme. Tento rok mi pri počiatočnom kvasení vytieklo z 50 litrových fliaš dos? veľké množstvo muštu, pretože som fľaše asi naplnil viac ako bolo potrebné. Od naplnenia fliaš ubehli už 4 týždne. Kvasenie je veľmi pomalé a mladé víno obsahuje ešte dos? veľké množstvo zvyškového cukru. Skúšal som zahrievanie a dolial predpísané množstvo umelých kvasiniek a živnej soli. Kvasenie je však aj naďalej veľmi pomalé a chu? ostáva sladká. Aké opatrenie mám ešte urobi??

 

Vínne fľaše (demižóny) sa majú pred alkoholovým kvasením naplni? muštom tak, aby po naplnení ostalo okolo 10-20 % objemu nádoby voľný priestor. Vždy záleží na teplote kvasenia. Čím je teplota vyššia, tým býva počiatočné búrlivé ...