Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
06
september
2018

Košické slávnosti vína 2018

Mesto Košice v spolupráci s klastrom Košice - Turizmus organizujú 12. ročník súťaže vín Košické slávnosti vína. Súťaž organizačno-technicky zabezpečuje spoločnosť Felix wines.
06.09.2018 08:00
06
september
2018

2. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2018

Národný salón vín Slovenskej republiky 2018 je najvyššou súťažou vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky.
06.09.2018 09:00
05
júl
2019

Požitavský festival vína

Prvý festival požitavských vín na jednom mieste.
05.07.2019 10:00

Rulandské šedé, gastro, 2015, výber z hrozna

Rulandské šedé, gastro, 2015, výber z hrozna

Víno z PD Mojmírovce
TVí: 91

Senzorická charakteristika:

Stredne intenzívna farba so zeleno žltým odtieňom. Víno so zvyškovým CO2mojmirovce_rulandske_sede_2015_vzh

Vôňa je značne intenzívna. Pôsobí komplexne a korpulentne. Je svieža a ovocná aj keď ovocnosť sa trošku utápa v opulentnom, mäkkom tóne z ktorého sa neskôr vyvinie krémovosť prípadne biskvit. Dokonca chvíľami akoby vystupoval z ovocnosti jemnučký čerstvý maslový croissant. Ovocnosť je tvorená závanom kvitnúceho pomarančovníka prechádzajúceho do šťavnatých citrusových aróm.
 Chuť je svieža plná s peknou minerálnou textúrou, sviežou kvetinkovo ovocnou arómou. Ako sa však víno postupne predýchava, stála viac sa prejavuje krásny maslový biskvit a opulencia vína. V súznení s pikantnou kyselinkou to vytvára veľmi príjemný vnem ktorý vás donúti naliať si ďalší kalich.
Víno je svieže ovocné a áno stále mladé s potenciálom rozvoja avšak je to presne ten štýl vína, ktorým sa môžete potešiť aj ako s mladým. 
Body: 91

HonDolná hora
ŠaržaL-14
Zvyškový cukor6,20 g/l
Obsah kyselín5,50 g/l
Alkohol14,4%

Najlepšie hrozno je z Mojmíroviec

Túto vetu som počul už pred rokmi z úst Juraja Majšíka, v tom čase technológa vinárstva Víno Nitra, ktoré nakupovalo hrozno z okolia Nitry. Nakoniec aj to bol jeden z dôvodov prečo v roku 2008 prijal ponuku z Mojmíroviec. Jurajovo konštatovanie stále platí aj po rokoch, aj keď jeho platnosť by som rozšíril aj na víno.