Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
30
jún
2017

Riadená degustácia vinárstva MAHID

Príďte k nám, spoznáte úspešné vinárstvo, jeho zakladateľov a v diskusii sa dozviete viac o ich vínách, ako aj úspechoch a hlavne ochutnáte vína z produkcie Vino MAHID.
30.06.2017 19:00
01
júl
2017

Víno a levanduľa 2017

Vážení milovníci vína a prírody,
srdečne Vás pozývame 6. ročník podujatia, ktoré sa koná v pezinských vinohradoch "Víno a levanduľa 2017".
01.07.2017 15:00
01
august
2017

AWC Vienna 2017

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. V roku 2016 bolo v súťaži hodnotených: 12826 vzoriek vín od viac ako 1800 producentov.
EU approved - AWC Vienna je EU poverená súťaž vín za účelom udeľovania ocenení schválených EU, ktoré je možné aplikovať priamo na vínové fľaše ako známku kvality.
Ako jediná súťaž vín, ktorá udeľuje finančné ocenenia v celkovej hodnote 8.000,-€.
01.08.2017 00:00

Métamorphose 2010, Domaine de la Barthe

Métamorphose 2010, Domaine de la Barthe

Languedoc - Roussillon, Hérault, Béziers
Syrah 80%, Grenache 20%
Vína z odrody Syrah, nie sú u nás práve rozšírené, ale toto víno je rozhodne ideálnym kandidátom na zoznámenie sa s juhofrancúzskym štýlom Syrahu a navyše v príjemne teplom prevedení.

domaine_barthe_metamorphose_2012Sýta tmavá farba, s karmínovo červeným tónom.
Vôňa je stredne intenzívna, rozhodne komplexná, s ovocnosťou čiernych plodov. Najvýraznejšie sú černice v takom zvláštnom minerálne pevnom prevedení a s nádychom lyofylizovaných fialiek. Na pozadí sa objavuje čierne korenie a po ňom závan barikových aróm, predovšetkým čokoláda, ovocná zložka však stále dominuje.
Chuť vína je pevná, pôsobí veľmi extraktívne a ovocne. V prvom dúšku nájdete už spomenutú lyofylizovanú fialku, po nej nasleduje dominantná ovocnosť. Výrazný prejav prezretých černíc a černicového džemu, s jemným podmazom, či skôr iba tušením feniklu. Tak ako ovocnosť, rovnako výrazne sa prejavuje aj čierne korenie. Štruktúra vína je postavená na výraznejších tanínoch a pevnej mineralite, ktorá potláča prejav čokolády v dochuti.  Víno má plné telo, ale rovnako pevnú kyselinku, ktorá udržuje rovnováhu.
Víno pôsobí komplexne, pevne, ale aj mlado a má pred sebou ešte nejaký ten rôčik.

Body: 90
Alkohol: 14% obj
Kyseliny: 4,93 g/l
Zvyškový cukor: 0,8 g/l
Spracovanie hrozna: Kvasenie prebieha separátne, pri teplote 22-24 °C, macerácia na šupkách cca 6 týždňov.
Výrobca odporúča víno podávať pri teplote 15-16 °C, výborne sa hodí k jedlám z diviny, najlepšie diviak, či divoký zajac na víne.

Domaine de la Barthe v Bratislave

Ľudia, ktorí odídu žiť trvalo do zahraničia, majú jednu zaujímavú vlastnosť. Ich jazyk akoby zamrzol v čase odchodu. Doteraz som si to všimol iba u Hynka Vicha. Ak by nešlo o chlapa, povedal by som, že je to celkom sexy. Jednoducho stretnete človeka z inej doby. Podobný pocit som zažil, keď som si prečítal pozvánku od pani Viery Eychenne. Možno v nej nebolo ani toľko staromilstva, ako skôr pokory. A vlastne ani neviem či to bola pozvánka, alebo skôr vyznanie.