Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
28
február
2018

BERTA - rodinné vína zo Strekova

Parížsky močiar - najväčší trstinový močiar na Slovensku, vďaka ktorému hrozno zo strekovských vinohradov dozrieva v špičkovej kvalite a s nezameniteľnou šťavnatou arómou.
28.02.2018 19:00
01
marec
2018

Vitis Aurea Modra 2018

Členovia vinohradníckeho a vinárskeho spolku VINCÚR si Vás dovoľujú pozvať na XVIII.ročník medzinárodnej výstavy vín Vitis Aurea Modra 2018.
01.03.2018 00:00
02
marec
2018

Degustácia v divadle

Divadlo v prepojení s ochutnávkou kvalitného vína, alebo to najlepšie z Nitrianskej vinohradníckej oblasti:
Château Topoľčianky, Víno Nichta, Velkeer, Terra Wylak, Frtus winery, PD Mojmírovce, Žitavské vinice, Tajna vineyards & winery, Vinárstvo Trnovec
02.03.2018 16:00

Frankovka modrá 2007, neskorý zber, Varieto, Karpatská Perla.

Farba je dostatočne intenzívna s rubínovo červeným odtieňom.

Príťažlivá prevažne korenistá vôňa v ktorej nájdete kôstovú arómy sliviek, drobného čierneho ovocia, predovšetkým čierne ríbezle a zopár moruší. Vo vôni sa prejavuje aj pobyt vína v sude. Okrem obligátneho dreva sa k čiernemu ovociu výborne hodí najmä kávová aróma.

Chuť vína je príjemne mäkká, zreteľne štruktúrovaná s jemným uhladeným a zosladnutým tanínom. V ústach zaznamenáte rovnaké arómy ako vo vôni, len pomer je trochu iný. V chuti prevažujú sladké čierne lesné plody, ako prezreté lesné černice spolu so sladkou čiernou morušou, ktoré neskôr prechádzajú do drevito kávovitého  záveru.

Víno je hladké, čisté, s dochuťou ktorá si žiada ďalší dúšok. Veľmi elegantná a harmonická kombinácia čierneho ovocia, sladkého tanínu a plného, správne alkoholického tela.

Po ochutnaní tohto vína som si uvedomil, že toto víno získalo titul šampióna Festivalu Frankovky v Rači, oprávnene. Je to aj vizitka súťaže. Zozbierať tie najlepšie frankovky a potom vybrať tú najlepšiu v silnej konkurencii, nie je iba otázka šťastia, ale v prvom rade odbornosti.

Pri tomto víne sa môžeme zamyslieť aj nad otázkou vhodnosti výroby čerených vín v našej zemepisnej šírke. Nie som výrobcom vín, iba reagujem na to, čo je aktuálne na trhu a dá sa ochutnať. Z pohľadu histórie slovenského vinárstva som sa iba  včera zamýšľal, rozumej pochyboval, nad otázkou vhodnosti výroby červených vín na Slovensku, dnes keď som trochu dozrel, spolu s našimi vinármi a vinohradníkmi, som presvedčený, že ak budeme robiť také červené vína ako toto, môžeme byť na naše červené, hrdí.

Víno bolo hodnotené 22. septembra 2009

tv