Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
17
august
2017

Vinko.sk na AX 2017

Vážení vinári a všetci naši čitatelia,
s potešením Vám oznamujeme, že Vás radi privítame v našej spoločnej expozícii s vystavovateľom Nitriansky samosprávny kraj, kde budeme prezentovať niektoré vinárstva nitrianskeho regiónu a hlavne produkty nášho portálu určené pre širokú verejnosť milovníkov vína (Moje recenzie), vinárske súťaže, udalosti, odborné články, a aktivity ktoré slúžia na podporu zážitkovej turistiky nitrianskeho vinárskeho regiónu.
Nájdete nás v pavilóne M2 v expozícii Nitrianskeho samosprávneho kraja.
17.08.2017 09:00
17
august
2017

Velkeer na Agrokomplexe 2017

Naše vínka si môžete zakúpiť aj na Výstave Agrokomplex 2017.
Nájdete nás v pavilóne M2 ako spoluvystavovateľa Nitrianskeho samosprávneho kraja, pod označením Región Nitra.
17.08.2017 09:00
05
september
2017

2. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2017

Národný salón vín Slovenskej republiky 2017 je najvyššou súťažou vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky.
05.09.2017 09:00

Chardonnay, gastro, 2015 neskorý zber

Chardonnay, gastro, 2015 neskorý zber

Víno z PD Mojmírovce
TVí: 90

Senzorická charakteristika:

Príťažlivá zelená farbamojmirovce_chardonnay_2015_nz
Vôňa je veľmi intenzívna plná podmanivej ovocnosti v podobe žltého ovocia, predovšetkým žltý melón, ale v náznaku aj mango banán, či šťavnatá žltá broskyňa s prechodom do limetkovo citrusových tónov. 
V chuti opäť melón kôra limetky, výrazná pevná vápenatá mineralita, možno zelený banán, veľmi harmonická chuť, príjemná kyselinka, v dochuti pomaly odoznieva grep.
Víno má peknú štruktúru plné telo a mám pocit ako by som chcel doň zahryznúť. V závere jemne horkastý prejav grepovej kôry.
Body 90

HonDolná hora
ŠaržaL-09
Zvyškový cukor 
3,30 g/l
Obsah kyselín6,70 g/l
Alkohol 13%







Najlepšie hrozno je z Mojmíroviec

Túto vetu som počul už pred rokmi z úst Juraja Majšíka, v tom čase technológa vinárstva Víno Nitra, ktoré nakupovalo hrozno z okolia Nitry. Nakoniec aj to bol jeden z dôvodov prečo v roku 2008 prijal ponuku z Mojmíroviec. Jurajovo konštatovanie stále platí aj po rokoch, aj keď jeho platnosť by som rozšíril aj na víno.