Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
30
jún
2017

Riadená degustácia vinárstva MAHID

Príďte k nám, spoznáte úspešné vinárstvo, jeho zakladateľov a v diskusii sa dozviete viac o ich vínách, ako aj úspechoch a hlavne ochutnáte vína z produkcie Vino MAHID.
30.06.2017 19:00
01
júl
2017

Víno a levanduľa 2017

Vážení milovníci vína a prírody,
srdečne Vás pozývame 6. ročník podujatia, ktoré sa koná v pezinských vinohradoch "Víno a levanduľa 2017".
01.07.2017 15:00
01
august
2017

AWC Vienna 2017

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. V roku 2016 bolo v súťaži hodnotených: 12826 vzoriek vín od viac ako 1800 producentov.
EU approved - AWC Vienna je EU poverená súťaž vín za účelom udeľovania ocenení schválených EU, ktoré je možné aplikovať priamo na vínové fľaše ako známku kvality.
Ako jediná súťaž vín, ktorá udeľuje finančné ocenenia v celkovej hodnote 8.000,-€.
01.08.2017 00:00

Cabernet sauvignon rosé, gastro, 2015, neskorý zber

Cabernet sauvignon rosé, gastro, 2015, neskorý zber

Víno z PD Mojmírovce
TVí: 87

Senzorická charakteristika:

Farba vína je svetlo ružovočervená s nádychom lososovo ružovej. Vo víne sú mikrobublinky CO2.
Vôňa je výrazná pôsobí veľmi sviežo až kyselkavo s prejavom ovocnosti plodov čiernej a červenej ríbezle s podmanivo sviežim zeleným tónom listov čiernej ríbezle a taktiež s náznakom minerálnej textúry.
Chuť vína je svieža, šťavnatá, plná červených ríbezlí. Na víne oceňujem pevný minerálny skelet ktorý sľubovala vôňa. Ríbezľové listy chvíľami evokujú až sauvignonové arómy vrátane egrešov možno kiwi a mám pocit že aj mätového lístka. Dochuť je dlhá šťavnatá s príjemným záverom.
V dochuti a vo výdychu sa znovu vracia podmanivá pôvodná rizlingová aróma, zložená z náznaku sladkého drievka, ligurčeka a citrusov. To vás doslova prinúti naliať si ďalší kalich.
Body 87


HonDolná hora
ŠaržaL- 13
Zvyškový cukor6,80 g/l
Obsah kyselín7,10 g/l
Alkohol12,10 %

Najlepšie hrozno je z Mojmíroviec

Túto vetu som počul už pred rokmi z úst Juraja Majšíka, v tom čase technológa vinárstva Víno Nitra, ktoré nakupovalo hrozno z okolia Nitry. Nakoniec aj to bol jeden z dôvodov prečo v roku 2008 prijal ponuku z Mojmíroviec. Jurajovo konštatovanie stále platí aj po rokoch, aj keď jeho platnosť by som rozšíril aj na víno.