Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
30
jún
2017

Riadená degustácia vinárstva MAHID

Príďte k nám, spoznáte úspešné vinárstvo, jeho zakladateľov a v diskusii sa dozviete viac o ich vínách, ako aj úspechoch a hlavne ochutnáte vína z produkcie Vino MAHID.
30.06.2017 19:00
01
júl
2017

Víno a levanduľa 2017

Vážení milovníci vína a prírody,
srdečne Vás pozývame 6. ročník podujatia, ktoré sa koná v pezinských vinohradoch "Víno a levanduľa 2017".
01.07.2017 15:00
01
august
2017

AWC Vienna 2017

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. V roku 2016 bolo v súťaži hodnotených: 12826 vzoriek vín od viac ako 1800 producentov.
EU approved - AWC Vienna je EU poverená súťaž vín za účelom udeľovania ocenení schválených EU, ktoré je možné aplikovať priamo na vínové fľaše ako známku kvality.
Ako jediná súťaž vín, ktorá udeľuje finančné ocenenia v celkovej hodnote 8.000,-€.
01.08.2017 00:00

Cabernet Sauvignon 2011, Domaine de la Barthe

Cabernet Sauvignon 2011, Domaine de la Barthe

Languedoc - Roussillon, Hérault, Béziers
Viskózne víno z teplého kraja. Pôsobí teplo a mäkko s jemnými tanínmi a čiernou ovocnosťou.

domaine_barthe_cabernet_sauvignon_2011Pre Cabernet Sauvignon typická čierna ríbezľa je v tomto prípade sprevádzaná arómou prezretých černíc. Víno sa postupne otvára a objavujú sa ušľachtilé arómy tlejúceho lístia či tabaku, neskôr aj čokolády. Vo víne nenájdete typické arómy barikového suda, ale po ohriati vína v ústach sa rozvinie úžasná až sladká ovocnosť. Od prezretých černíc cez slivky až po brusnice. Plné alkoholické telo dodáva vínu teplo a vytvára tak symfóniu chutí.  V náznaku je džemovitá ovocnosť. Je hladké a taníny sú úplne jemnučké až hodvábne.
Počas dlhých zimných večerov dokáže vliať do žíl teplo a do duše žiaru západu slnka na pobreží južného Francúzska.

Alkohol: 14% obj
Kyseliny: 4,85 g/l
Zvyškový cukor: 0,9 g/l
Spracovanie hrozna: Mimoriadne veľká pozornosť je venovaná kvalite hrozna, čo je nesmierne dôležité pri tejto odrode, keďže dozrieva neskoro. Kvasenie prebieha pri teplote 22-24 °C, macerácia na šupkách cca 5 týždňov.
Výrobca odporúča víno podávať pri teplote 15-16 °C, výborne sa hodí k jedlám z diviny, najlepšie diviak, či divoký zajac na víne.

Domaine de la Barthe v Bratislave

Ľudia, ktorí odídu žiť trvalo do zahraničia, majú jednu zaujímavú vlastnosť. Ich jazyk akoby zamrzol v čase odchodu. Doteraz som si to všimol iba u Hynka Vicha. Ak by nešlo o chlapa, povedal by som, že je to celkom sexy. Jednoducho stretnete človeka z inej doby. Podobný pocit som zažil, keď som si prečítal pozvánku od pani Viery Eychenne. Možno v nej nebolo ani toľko staromilstva, ako skôr pokory. A vlastne ani neviem či to bola pozvánka, alebo skôr vyznanie.

Métamorphose 2010, Domaine de la Barthe

Languedoc - Roussillon, Hérault, Béziers
Syrah 80%, Grenache 20%
Vína z odrody Syrah, nie sú u nás práve rozšírené, ale toto víno je rozhodne ideálnym kandidátom na zoznámenie sa s juhofrancúzskym štýlom Syrahu a navyše v príjemne teplom prevedení.

Symphonie des Cinq sens 2010, Domaine de la Barthe

Languedoc - Roussillon, Hérault, Béziers
Syrah 60%, Cabernet Sauvignon 40%

Veľmi pekný prejav vína, a aj keď ho neradím medzi veľké vína, je to krásne a poctivé víno, plné stredozemného temperamentu v tom najelegantnejšom prevedení.