Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
05
september
2017

2. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2017

Národný salón vín Slovenskej republiky 2017 je najvyššou súťažou vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky.
05.09.2017 09:00
23
september
2017

Deň otvorených tokajských pivníc 2017

Pozývame Vás na 13. ročník prehliadky pivníc spojený s ochutnávkou tokajských vín, ktorý sa uskutoční:
23. septembra 2017 od 9. 00 – 19. 00 hod vo Veľkej Tŕni, Malej Tŕni, Viničkách.
Lístky si môžete rezervovať cez www.tokajregnum.sk. Rezervované lístky si môžete vyzdvihnúť, alebo zakúpiť na železničnej stanici Slovenské Nové Mesto 23.9.2017 od 9:00 do 15:00 hod. Počet lístkov je obmedzený. Cena lístka je 30 €.

Viac Informácií v pracovných dňoch od 9.00 hod. do 15.00 hod. na tel. č. 0903 608 865
Tešíme sa na Vás.

Vinári z TOKAJA
23.09.2017 09:00
Domov > Články > Poradňa > 

Poradňa: Chcem predávať víno.

Poradňa: Chcem predávať víno.

Chcem predávať vlastné sudové víno. Chcem sa informovať, kto mi dá
povolenie a aké náležitosti musím splniť aby som toto povolenie získal.

V identickom, alebo podobnom znení sa táto otázka opakuje so železnou
pravidelnosťou. Nebola zaslaná do poradne, ale do diskusného fóra.
Rozhodol som sa ju uverejniť v sekcii novinky. O odpoveď som požiadal,
Hlavného radcu a vrchného inšpektora pre víno, Štátnej veterinárnej a
potravinovej správy SR, Ing Mareka Závrackého.

V prvom rade je potrebné získať od hygieny povolenie na výrobu a predaj. Podrobnejšie informácie si záujemca môže nájsť na stránke Regionálneho úradu verejného zdravotníctva www.szubb.sk

Po získaní rozhodnutia Okresného hygienika na prevádzku je potrebné sa zaregistrovať na príslušnej Regionálnej veterinárnej a potravinovej správe formou vyplneného tlačiva. Potom ohlásenie sa na ÚKSÚP formou tlačiva.

Pri uvádzaní vína do obehu – predaja, je potrebné si nechať analyzovať víno v akreditovanom laboratóriu na kvalitu a zdravotnú neškodnosť.

Ing. Marek Závracký