Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
22
október
2018

Valné zhromaždenie

Valné zhromaždenie členov TERROIR POŽITAVIE a školenie degustátorov.
22.10.2018 16:00
23
október
2018

Svätokatarínske víno 2018

Svätokatarínske víno je značkou, ktorá garantuje kvalitu mladých vín. Nevyhnutnou podmienkou na udelenie známky Svätokatarínske víno je senzorické posúdenie vín a výber iba tých najlepších.
23.10.2018 11:00
08
december
2018

Novianska ochutnávka mladých vín

Verejná prezentácia toho najlepšieho čo tento vinársky rok ponúkne nielen v našom regióne.
Registrácia vzoriek od 22. novembra do 27.novembra 2018. Odborné senzorické posudzovanie bude 29.novembra 2018
08.12.2018 17:00
Domov > Články > Poradňa > 

Poradňa: Chcem predávať víno.

Poradňa: Chcem predávať víno.

Chcem predávať vlastné sudové víno. Chcem sa informovať, kto mi dá
povolenie a aké náležitosti musím splniť aby som toto povolenie získal.

V identickom, alebo podobnom znení sa táto otázka opakuje so železnou
pravidelnosťou. Nebola zaslaná do poradne, ale do diskusného fóra.
Rozhodol som sa ju uverejniť v sekcii novinky. O odpoveď som požiadal,
Hlavného radcu a vrchného inšpektora pre víno, Štátnej veterinárnej a
potravinovej správy SR, Ing Mareka Závrackého.

V prvom rade je potrebné získať od hygieny povolenie na výrobu a predaj. Podrobnejšie informácie si záujemca môže nájsť na stránke Regionálneho úradu verejného zdravotníctva www.szubb.sk

Po získaní rozhodnutia Okresného hygienika na prevádzku je potrebné sa zaregistrovať na príslušnej Regionálnej veterinárnej a potravinovej správe formou vyplneného tlačiva. Potom ohlásenie sa na ÚKSÚP formou tlačiva.

Pri uvádzaní vína do obehu – predaja, je potrebné si nechať analyzovať víno v akreditovanom laboratóriu na kvalitu a zdravotnú neškodnosť.

Ing. Marek Závracký