Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
28
február
2018

BERTA - rodinné vína zo Strekova

Parížsky močiar - najväčší trstinový močiar na Slovensku, vďaka ktorému hrozno zo strekovských vinohradov dozrieva v špičkovej kvalite a s nezameniteľnou šťavnatou arómou.
28.02.2018 19:00
01
marec
2018

Vitis Aurea Modra 2018

Členovia vinohradníckeho a vinárskeho spolku VINCÚR si Vás dovoľujú pozvať na XVIII.ročník medzinárodnej výstavy vín Vitis Aurea Modra 2018.
01.03.2018 00:00
02
marec
2018

Degustácia v divadle

Divadlo v prepojení s ochutnávkou kvalitného vína, alebo to najlepšie z Nitrianskej vinohradníckej oblasti:
Château Topoľčianky, Víno Nichta, Velkeer, Terra Wylak, Frtus winery, PD Mojmírovce, Žitavské vinice, Tajna vineyards & winery, Vinárstvo Trnovec
02.03.2018 16:00
Domov > Články > Poradňa > 

Poradňa: Chcem predávať víno.

Poradňa: Chcem predávať víno.

Chcem predávať vlastné sudové víno. Chcem sa informovať, kto mi dá
povolenie a aké náležitosti musím splniť aby som toto povolenie získal.

V identickom, alebo podobnom znení sa táto otázka opakuje so železnou
pravidelnosťou. Nebola zaslaná do poradne, ale do diskusného fóra.
Rozhodol som sa ju uverejniť v sekcii novinky. O odpoveď som požiadal,
Hlavného radcu a vrchného inšpektora pre víno, Štátnej veterinárnej a
potravinovej správy SR, Ing Mareka Závrackého.

V prvom rade je potrebné získať od hygieny povolenie na výrobu a predaj. Podrobnejšie informácie si záujemca môže nájsť na stránke Regionálneho úradu verejného zdravotníctva www.szubb.sk

Po získaní rozhodnutia Okresného hygienika na prevádzku je potrebné sa zaregistrovať na príslušnej Regionálnej veterinárnej a potravinovej správe formou vyplneného tlačiva. Potom ohlásenie sa na ÚKSÚP formou tlačiva.

Pri uvádzaní vína do obehu – predaja, je potrebné si nechať analyzovať víno v akreditovanom laboratóriu na kvalitu a zdravotnú neškodnosť.

Ing. Marek Závracký