MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

Swingová degustácia v Divadle A. Bagara

Swingová degustácia v Divadle A. Bagara

Udalosť je zrušená!

DEGUSTÁCIA JE ZRUŠENÁ
V piatok 13. marca 2020 sa už po tretíkrát môžu návštevníci tešiť na zaujímavé prepojenie divadelného priestoru a kvalitného vína na podujatí Degustácia v divadle. Divadlo Andreja Bagara v Nitre otvorí svoje brány od 16:00 do 22:00 hodiny a poskytne priestor 16 regionálnym vinárom z Nitrianskeho kraja.Tešiť sa môžete na nové ročníky od Château Topoľčianky, PD Mojmírovce, Terra Wylak, Vinárstvo Bíro, Velkeer, Najväčšia vínna pivnica v Pukanci, Tajna winery, Pivnica Radošina, Anton Uhnák, Château Malanta, Academic winery, Komjathi, Fiero wine, Vinoma, Vinum Nobile winery.
Dátum konania 13.03.2020 16:00
Dátum ukončenia 13.03.2020 22:00

Adresa

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Nitra
Slovenská republika

Organizátor

Nitrianska organizácia cestovného ruchu

Nitrianska organizácia cestovného ruchu /NOCR/ vznikla ako organizácia destinačného manažmentu nitrianskeho regiónu v roku 2012. Združuje subjekty verejného a súkromného sektora s cieľom jednotnej propagácie Nitrianskeho regiónu ako modernej záeho regiónu ako modernej zážitkovej destinácie. Uskutočňuje aktivity zamerané na zvyšovanie počtu návštevníkov, predĺenie počtu dní strávených v destinácii, skvalitňovanie služieb a tvorbu atraktívnych produktov cestovného ruchu. Ambíciou je prezentovať nitriansky región medzi domácimi a zahraničnými návštevníkmi ako región ponúkajúci množstvo atrakcií.

Najväčšia vínna pivnica v Pukanci

V pivnici poznačenej časom i nezáujmom človeka sa spočiatku v jednoduchých podmienkach začalo rodiť víno, ktorého pôvod treba hľadať v najvyššie položených viniciach na Slovensku na úpätí Štiavnických vrchov. Dnes je to víno, v ktorom cítiť prácu a um vinohradníka ako aj maximálnu starostlivosť a srdce vinára. Víno, ktoré zasiahne zmysly priamo a intenzívne. Víno plné minerality jedinečného sopečného podložia, sviežosti, či rafinovanej ležérnosti.

PD Mojmírovce

Lahodná chuť skvelého vína
Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."

Pivnica Radošina

Tradícia výroby kvalitných radošinských vín
Novodobá história Pivnice Radošina sa začala písať v roku 2004, keď súčasní majitelia prevzali chátrajúce vinárstvo a v poslednej chvíli zachránili zdevastované vinohrady, kde sa celé storočia rodilo unikátne víno. Znie to ako legenda, ale známy Radošinský Klevner naozaj podávali na svadbe kráľovnej Alžbety II. Radošinský Klevner zažil svoj comeback v anglickej kráľovskej rodine aj pri poslednej návšteve Kráľovnej Alžbety II. na Slovensku. Víno nechýbalo ani na stoloch pri návšteve Slovenska pápežom Jánom Pavlom II.

Tajna vineyards & winery

Nad dedinou Tajná, ktorá má pre vašu informáciu vari tristo duší, bola ešte v roku 2008 stará niekoľko hektárová vinica. Bola  výnimočná predovšetkým svojou polohou. Stále sa cez ňu ťahá „prievan“. Preto vinič nezamrzne, aj keby prišli kruté hoci dvadsať stupňové mrazy ako tento rok v zime. Vtedy pred rokmi v nej boli štyridsaťročné štepy viniča, ktorého korene siahali až do hĺbky niekoľko desiatok metrov.  Boli z čias, kedy sa nové vinohrady  v družstvách vysádzali ľudovo povedané lárom – fárom. Keď sa na kvalitu hrozna veľmi nehľadelo a dôležité bolo, len koľko sa vína z vinohradu vycedilo.